Rôzne

Vážsku kaskádu od Hričova čaká revízia: Kedy sa začne kanál vyprázdňovať?

Revíziu Vážskej kaskády v úseku Hričov – Mikšová -Považská Bystrica bude robiť známa firma. Na čom všetkom sa bude pracovať?

Ilustračný obrázok k článku Vážsku kaskádu od Hričova čaká revízia: Kedy sa začne kanál vyprázdňovať?
Zdroj: TASR

Revíziu Vážskej kaskády v úseku Hričov – Mikšová - Považská Bys­trica bude robiť spoločnosť Váhostav – SK, ktorá bola jediným záujemcom o pridelenie zákazky v procese verejného obstarávania. Ako informoval Slovenský vodohospodársky podnik (SVP), odštepný závod Piešťany prostredníctvom vestníka Úradu pre verejné obstarávanie, celková hodnota zákazky dosiahla takmer 2,6 milióna eur bez DPH, v porovnaní s predpokladanou hodnotou je nižšia o necelých 25 000 eur. Zmluvu s Váhostavom podpísal SVP 28. mája. Revízia pozostáva z 13 stavebných objektov.

Podľa hovorcu SVP Mariána Bocáka periodická revízia kanálovej sústavy bola naplánovaná v zmysle schváleného manipulačného poriadku a jej cieľom je bezpečná prevádzka energetickej sústavy.

„Revízia bude zameraná na opravu návodných betónových tesnení a odstránení nánosov z usadzovacích bazénov na prítokoch do energetického kanála a pred vodnou elektrárňou Po­važská Bystri­ca,“ doplnil Bocák.

S postupným vyprázdňovaním kanálovej sústavy sa začne 12. augusta, samotné práce na opravách sú naplánované od 2. septembra do 21. októbra. Revízia kaskády je financovaná z vlastných zdrojov SVP.

„Účastníkom vodoprávneho konania je aj Slovenský rybársky zväz, Rada Žilina. Celý postup prác a následná spolupráca bola prerokovaná na spoločnom pracovnom rokovaní,“ doplnil hovorca.

Takto vyzerala vypustená Vážska kaskáda pred 14 rokmi.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM