Rôzne Správy

Vonkajší areál žilinskej plavárne: Kedy sa otvoria letné bazény?

Leto prišlo v plnej sile. Žilinská plaváreň prehovorila o prírpavách na sezónu, novinkách i o termínoch otvorenia bazénov.

Ilustračný obrázok k článku Vonkajší areál žilinskej plavárne: Kedy sa otvoria letné bazény?
Zdroj: TASR

Mestská krytá plaváreň v Žiline otvorí vonkajší areál letných bazénov v sobotu 15. júna. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Prvý otvoria bazén s toboganom

Doplnila, že návštevníkom bude zatiaľ k dispozícii len neplavecký bazén s toboganom, detský bazén a od ďalšej soboty (22. 6.) bude v prevádzke aj vonkajší plavecký bazén. Bazény budú otvorené denne od 9.00 do 20.00 h. ,,S príchodom letnej sezóny sa už mnohí z nás nevedia dočkať, kedy sa budú môcť osviežiť v bazéne a vychutnať si slnečné lúče. Tento rok nám počasie veľmi neprialo. Celý máj sme mali upršaný, nový konateľ plavárne sa musel navyše vysporiadať s havarijnou situáciou. Preto som rád, že už o týždeň budeme môcť privítať vo vonkajšom areáli prvých návštevníkov," povedal žilinský primátor Peter Fiabáne.

Nové bufety

Letný areál ponúka podľa Zigovej okrem bazénov aj príjemné prostredie pre oddych a občerstvenie. ,,Jeho súčasťou je detské a volejbalové ihrisko. Tohtoročnou novinkou budú nové bufety a nebudú chýbať ani hudobné predstavenia a animátori," uviedla hovorkyňa mesta.

,,Pre návštevníkov pripravujeme počas sezóny niekoľko prekvapení. Verím, že budú spokojní. Okrem toho plánujeme zrevitalizovať vonkajší priestor, aby sa tu cítili komfortnejšie," priblížil konateľ žilinskej mestskej plavárne Jaroslav Koválik s tým, že ceny vstupného ostali nezmenené.

Žilinské kúpalisko minulý rok privítalo prvých návštevníkov 9. júna a sezóna skončila 10. septembra. Mestská krytá plaváreň vlani napočítala 60 000 návštevníkov letných bazénov, dodala Zigová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM