Jozef Legéň Správy

V Žiline pribudnú nové kamery: Vieme, v ktorých lokalitách budú umiestnené

Žilina rozširuje a modernizuje svoj kamerový systém. Po novom bude v meste dokopy okolo 60 kamier, ktoré budú osadené na viacerých miestach v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline pribudnú nové kamery: Vieme, v ktorých lokalitách budú umiestnené
Zdroj: Webnoviny.sk

V roku 213 bolo v Žiline osadených 24 kamier, predchádzajúci rok ich bolo 17. Celkovo pracuje 41 kamier mestského kamerového systému. Podľa náčelníka Mestskej polície v Žiline Milana Šamaja pozitíva v súvislosti s rozširovaním kamerového systému stále rastú. „Kamery Mestského kamerového systému v centrálnej časti mesta prispeli k väčšej bezpečnosti a pomohli pri objasňovaní protiprávneho konania v spolupráci so štátnou políciou,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol čorba.

Ďalšie kamery by mali pribudnúť už onedlho. „Mestský kamerový systém sa rozširuje aj v tomto prvom polroku. Chceme 17 až 19 kamier osadiť behom mesiaca. Priorita bola osadiť kamery do častí Vlčince, Hájik a Solinky,“ uviedol Milan Šamaj. Celkovo tak kamier bude okolo šesťdesiat.

Kvalita kamier je neporovnateľná oproti kamerám, ktoré boli predtým. Na sídliskách Solinky a Hájik osadzujú systém, ktorý ide vzduchom. „Tieto systémy uvažujeme osádzať na miesta, kde optokáble nebudú,“ dodáva Šamaj. Na základe požiadavky občanov, by kamery mali pribudnúť aj pri parku na Bôriku. Mestská polícia uvažuje aj nad tým, že by tieto mobilné systémy sa mohli rozšíriť aj do ďalších mestských častí.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM