Tomáš Batiz Správy

V Žiline budujú nové športovisko: Na toto poputuje vyše 250 tisíc eur

Žilinčania sa môžu začať tešiť na nové športovisko. Prečítajte si ďalšie informácie o novej investícii v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline budujú nové športovisko: Na toto poputuje vyše 250 tisíc eur
Zdroj: pixabay

Nový betónový skatepark buduje mesto Žilina na Oravskej ceste neďaleko lezeckého centra. Podľa hovorkyne mesta Barbory Zigovej by mala jeho výstavba trvať približne pol roka.

Doplnila, že skatepark, ktorý bude rozdelený na dve časti, je navrhnutý ako betónový monolit a súčasťou areálu bude aj workoutové a parkourové ihrisko. „Betón je dlhodobo najvhodnejším technologickým variantom na výstavbu vonkajších skateparkov s minimálnymi dodatočnými nákladmi na opravu. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli pre tento moderný typ,“ priblížila vedúca odboru kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja Mestského úradu v Žiline Ingrid Dolníková.

Emisie hluku spôsobené aktivitami v skateparku sú podľa nej na betónovom povrchu najnižšie zo všetkých používaných materiálov. „Naším zámerom je obnovovať zanedbané školské areály, prinavrátiť im život a ich pôvodné využitie. Skatepark na Oravskej ceste je jedným z pozitívnych príkladov, ako sa to dá. Som rád, že sa nám to podarilo dotiahnuť do úspešného konca a obyvateľom Bôrika prinavrátime späť športovisko,“ uviedol viceprimátor mesta a zároveň poslanec za volebný obvod Bôrik Vladimír Randa.

Športovisko bude mať rozlohu 1752 metrov štvorcových (m2), pričom betónové plochy zaberú 1190 m2 a workout s parkourovými prekážkami bude na ploche 250 m2. Výška investície je 251.931 eur. „Skatepark na vodnom diele je dlhodobo preplnený. Verím, že vybudovaním nového parku budú mať športovci ďalšie skvelé športovisko s modernými prvkami a technológiami a stane sa miestom aktívneho oddychu našich obyvateľov,“ uzavrel primátor Žiliny Peter Fiabáne.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM