Jozef Legéň Šport

Turnaj priateľov žilinského športu: Nadšenci si to rozdali na poslednom turnaji sezóny

A je dobojované. Desiatky športových nadšencov si to rozdalo na poslednom turnaji sezóny - Turnaj priateľov žilinského športu. Vieme, ako dopadli výsledky a kto sa stal víťazom.

Ilustračný obrázok k článku Turnaj priateľov žilinského športu: Nadšenci si to rozdali na poslednom turnaji sezóny
Zdroj: Dnes24.sk

Turnaj priateľov žilinského športu, ktorý sa stal prirodzeným vyvrcholením školskej ligy základných a stredných škôl a mestskej ligy dospelých. Turnaj sa uskutočnil pri príležitosti záveru školského roka a súčasne záveru športovej sezóny 2013/2014 a zúčastnili sa na ňom desiatky športových nadšencov.

Vďaka podpore Mesta Žilina a úsiliu všetkých zainteresovaných sa podarilo zorganizovať záverečný turnaj, ktorého cieľom bolo podporiť rozvoj športu v Žiline. Hlavný sobotňajší turnaj sa uskutočnil vo futsale, ktorý tak potvrdil svoj status najobľúbenejšieho žilinského športu. Odbornú i finančnú podporu všetkým aktivitám nezištne poskytoval počas celej sezóny prezident ŠK Makroteam Žilina a predseda Slovenského futsalu Dušan Dobšovič.

„Teší ma, že šport v našom meste sa neustále rozmáha. Chcem sa poďakovať Centru voľného času Žilina, že na konci tohto školského roka zorganizovalo Turnaj priateľov žilinského športu vo futsale. V priateľskom zápase sa stretlo 6 družstiev, na prvom mieste skončilo družstvo Tomchlad/Lipino, obdivuhodný výkon podali dievčatá z družstva Futbalistky Žiliny. Milé bolo pozerať sa na našich najmenších, ktorí nám predviedli športové výkony vo futsale a florbale. Organizátorom tohto športového podujatia, ako aj hráčom a divákom, sa chcem poďakovať za podporu žilinského športu,“ povedal primátor mesta Žilina Igor Choma.

Organizátori turnaja spoločne s primátorom Igorom Chomom a ďalšími zástupcami mesta Žilina odovzdali na záver sobotňajšieho predpoludnia spomienkové predmety všetkým zúčastneným družstvám. Vo finále dominoval víťaz 1. mestskej ligy „Tomchlad/Lipino“ pred víťazom 2. mestskej ligy „Pomsta z lesa“. Tretie miesto prekvapujúco získali športovo naladení zamestnanci Mestského úradu v Žiline, keď v zápase o bronz zdolali žilinské futbalistky Ladislava Németha. Futsaloví rozhodcovia a tréneri CVČ skončili až za touto štvoricou, no výsledky turnaja vôbec neboli podstatné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM