Jozef Legéň Rôzne

Trópy v Žiline: Môžeme sa kúpať v mestských fontánach, alebo nám hrozí pokuta?

Druhá vlna letných horúčav naplno zasiahla Slovensko. Radnica mesta Žilina už prijala mimoriadne opatrenia pred horúčavami. Polievajú sa cesty, ľudia sa môžu napiť a ochladiť pri pitných fontánkach. Môžu sa Žilinčania a návštevníci mesta schladiť aj inak?

Ilustračný obrázok k článku Trópy v Žiline: Môžeme sa kúpať v mestských fontánach, alebo nám hrozí pokuta?
Zdroj: Dnes24.sk

Polievanie ciest a chodníkov, ale aj fontánky s pitnou vodou pre obyvateľov a návštevníkov Žiliny sú mimoriadne opatrenia, ktoré počas súčasných horúcich dní prijala radnica mesta. „ Žilina od rána polieva hlavné cesty vodou prostredníctvom cisterny. Najprv sa polieva centrum mesta, potom 1. okruh a následne 2. okruh,“ povedal nám hovorca mesta Pavol Čorba.

Okrem polievania ciest cisternami, ktoré schladzujú rozpálený a sálajúci asfalt, majú občania a návštevníci mesta možnosť schladiť sa a doplniť tekutiny pomocou pitných fontánok. Všetky by mali byť v prevádzke, okrem tých, ktoré sú na Národnej ulici. „Fontánky na pitie fungujú, len na Národnej ulici sú odstavené, keďže celá ulica sa rekonštruuje,“ upresnil hovorca.

Opýtali sme sa, či je možné sa v Žiline schladiť resp. okúpať sa vo fontánach mesta. Žiaľ mesto túto možnosť schladenia organizmu nedovoľuje a ani neodporúča. „Nie je povolené kúpať sa vo fontánach z hygienických dôvodov,“ dodal Čorba.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM