Hokej Šport

Tréner Škorvánek, po zápase so Zámkami: Cením si výkon jedného hráča

Od začiatku zápasu bolo očividné, že výhra MsHK Žilina bude po predošlých neúspechoch namieste. Konečné skóre 3:1 potešilo aj žilinského trénera Stanislava Škorváneka.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Škorvánek, po zápase so Zámkami: Cením si výkon jedného hráča
Zdroj: TASR

Výhra pre žilinských Vlkov

Žilina porazila na domácom ľade Nové Zámky 3:1.

Vlci sa po troch prehrách chceli už konečne radovať z víťazstva a od úvodu za ním aj išli. Prvýkrát sa mohli tešiť po góle v presilovke, ktorú už v 19. sekunde vyrobil český obranca hostí Plášil a v 96. sekunde zápasu ju využil strelou spomedzi kruhov český útočník domácich Klimenta.

V 5. minúte zostal ležať na ľade otrasený bývalý hráč Žiliny Novotný, ktorý pre problémy s pravým kolenom už do duelu nezasiahol. Hostia inkasovali opäť po svojej nevyužitej presilovke, keď v strede ľadu urobili chybu a Ondruš premenil na konci 9. minúty svoj nájazd na Kováča. Hral sa zaujímavý, rýchly hokej, v ktorom mali Žilinčania viac z hry, ale gólovo sa viac nevedeli presadiť.

Hra sa síce vyrovnala, domáci však mierny tlak hostí ustáli a v 27. minúte po ďalšej chybe hostí a úniku kanadského obrancu Poulina pridali tretí gól. Do záverečnej tretiny mali hostia lepší vstup a v 42. minúte znížili zásluhou strely lotyšského obrancu Saliju od ľavého mantinelu. Žilinčania po druhý raz v sezóne zvíťazili a po prvý raz sa mohli tešiť aj so svojimi fanúšikmi.

Zápas dotiahli do víťazstva

Ako uviedol Stanislav Škorvánek, tréner Žiliny: „Pre nás to bol ťažký a dôležitý zápas. Všetci sme si uvedomovali, že po výpadkoch v predchádzajúcich kolách nad nami visí imperatív bodovania naplno. Cením si na výkone mužstva tímového ducha, chlapci bojovali jeden za druhého a žili zápasom. Trojgólové vedenie nám pomohlo, pretože od polovice zápasu to bolo o tom, či pridáme ďalší gól, alebo sa súper dotiahne,“ podotkol Škorvánek.

„Našťastie sme zápas dotiahli do víťazstva. Cením si výkon Tomeka, ktorý nás podržal. Verím, že výhra nám dodá sily do ďalších výkonov a budeme sa zlepšovať,“ doplnil žilinský tréner.

Ladislav Lubina, tréner Nových Zámkov zhodnotil situáciu takto: „Do zápasu sme vstúpili stupídnym faulom a boli sme zaň potrestaní. V prvej tretine sme ťahali za kratší koniec a mohli sme byť radi, že to bolo len 0:2. V ďalšej tretine sme mali opticky viac z hry, ale finálna fáza nášho útoku nebola dostatočne agresívna. Súper mal nebezpečné protiútoky a po jednom sme dostali rozhodujúci gól. Cením si, že sme zápas hrali až do konca so snahou zmazať trojgólové manko. Ak by sa nám podarilo streliť druhý gól niekedy v polovici poslednej tretiny, mohlo to byť ešte dramatické, ale takto musím pogratulovať súperovi k víťazstvu.“

MsHK DOXXbet Žilina – HC Nové Zámky 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

Góly: 2. Klimenta (Martindale), 9. Ondruš (Pitt), 27. Poulin (J. Jurík) – 42. Salija (R. Varga). Rozhodovali: J. Konc st., Lokšík – Krajčík, Kollár, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedania: Nové Zámky od 5. bez Novotného, 716 divákov.

Zostavy:
Žilina: Tomek – P. Mikuš, Hatala, Poulin, Mich. Roman, Mendrej, Harant, Luža – Handlovský, Holovič, Klimenta – Švihálek, Húževka, J. Jurík – Pitt, Martindale, Stupka – Váňa, Ondruš, Rogoň.
Nové Zámky: Kováč – Plášil, Mart. Chovan, Salija, Prapavessis, Hain, Kovačevič, Deyl – Surovka, Špirko, R. Varga – Cetkovský, Novotný, Zbořil – Lantoši, Dubinin, Tibenský – Dom. Rehák, Šimun, Fábry

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM