Soňa Vanovčanová Krimi

Tragická nehoda v Brodne: Polícia vysvetľuje okolnosti, FOTO z miesta

Ako sme vás informovali, počas víkendu došlo ku smrteľnej dopravnej nehode v Mestskej časti Žilina - Brodno. Polícia vysvetľuje, čo sa na mieste nehody stalo.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda v Brodne: Polícia vysvetľuje okolnosti, FOTO z miesta
3
Galéria

Ako sme vás už informovali, v sobotu 19. mája 2018 pred pol piatou podvečer došlo na ceste I/11 v katastri mestskej časti Žilina – Brodno k čelnej zrážke dvoch motorových vozidiel. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa jana Balogová.

Podľa predbežne zistených informácií 57 ročný vodič jazdiaci na vozidle Škoda Rapid v smere od Čadce na Žilinu nejazdil pri pravom okraji vozovky, prešiel plynulo do protismeru, kde v uvedenom úseku cesty došlo k čelnej zrážke s oproti jazdiacim vozidlom Ford Mondeo, ktoré viedol 70 ročný vodič (CZ).

„Po zrážke došlo k odhodeniu vozidla Ford Mondeo do zvodidiel po pravej strane v smere jeho jazdy. Pri dopravnej nehode na mieste vyhasol život 67 ročnej spolujazdkyne vo vozidle Ford Mondeo, ktorej život sa napriek snahe záchranárov nepodarilo zachrániť. 70 ročný vodič vozidla Ford Mondeo utrpel zranenia, s ktorými zostal hospitalizovaný v nemocnici. Vo vozidle Škoda Rapid sa zranili dvaja spolujazdci, muž s predpokladanou dobou liečenia 4 týždne a žena s nutnosťou hospitalizácie a predpokladanou dobou liečenia nad 42 dní. Vodič Škody Rapid bol jednorazovo ošetrený,“ uviedla Balogová

U obidvoch vodičov bola, podľa hovorkyne, vykonaná dychová skúška na alkohol negatívna. Hmotná škoda na vozidlách je odhadnutá na cca 12.000 eur. „Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví 57 ročnému mužovi, vodičovi vozidla Škoda Rapid. Okolnosti dopravnej nehody naďalej predmetom vyšetrovania polície v Žiline,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM