Rôzne Správy

TOTO poraďte svojim rodičom: Ojedinelý projekt prišiel do nášho kraja

Ľudia nad 55 rokov z nášho kraja môžu získať zľavy na Slovensku i v Česku. Čítajte viac, ako sa k tomu dostať.

Ilustračný obrázok k článku TOTO poraďte svojim rodičom: Ojedinelý projekt prišiel do nášho kraja
Zdroj: TASR

Slováci starší ako 55 rokov môžu žiadať v Trenčianskom a Žilinskom kraji Kartu seniora. Ide o ojedinelý projekt na Slovensku, ktorý prináša seniorom výhodné ponuky a zľavy u stoviek partnerov nielen doma, ale aj v Českej republike. Tento rok je v pláne rozšíriť Kartu seniora aj do ostatných krajov na Slovensku. Ako informoval manažér projektu Karta seniora Radek Lunda, s touto kartou získajú slovenskí a českí seniori prísun výhodných ponúk a zliav u stoviek partnerov na Slovensku a v Českej republike.

„Pomáhame seniorom rozvíjať ich aktívny životný štýl, podporovať koníčky a voľnočasové aktivity, budovať priateľstvá a rozvíjať hodnotné vzťahy. Naším cieľom je tiež podporiť cezhraničné aktivity seniorov,“ uviedol Lunda.

V súčasnosti môžu seniori podľa neho vyberať z viac ako 400 ponúk zliav a špeciálnych akcií u spolupracujúcich partnerov. Výhody je možné čerpať napríklad v oblasti zdravia, športu, kultúry i cestovania. Prevádzky partnerov, ktorí poskytujú zľavy, sú označené oranžovou samolepkou. V Českej republike je farba samolepky zelená. Slovenskí seniori môžu pri návšteve Českej republiky čerpať všetky výhody a zľavy, ktoré českým seniorom poskytuje Senior Pas.

„Tento rok máme v pláne ďalej rozširovať počet slovenských partnerov zapojených do projektu, a tiež ponúknuť Kartu seniora v ďalších krajoch na Slovensku. Karta seniora ponúkne aj ďalšie užitočné funkcie – po prihlásení k účtu na internete si bude možné poznačiť napríklad termín návštevy u lekára,“ doplnil Lunda s tým, že použitie Karty seniora je jednoduché, stačí pred platením nahlásiť poskytovateľovi uplatnenie zľavy a predložiť kartičku.

Ako dodal, Kartu seniora získajú záujemcovia prostredníctvom okresných organizácií Jednoty dôchodcov na Slovensku, ktorá projekt podporuje. Karta seniora súčasne slúži ako karta členov tejto organizácie. Karta je vydávaná na meno a obsahuje fotografiu, meno, priezvisko, rok narodenia, miesto bydliska a číslo karty. Projekt vznikol za finančnej podpory Európskeho fondu regionálneho rozvoja a Programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2014–2020.

Premiér povedal, že dôchodcom vyplatia dvojnásobný vianočný príspevok

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM