Kultúra

Tip na knihu: Hercule Poirot je späť! Začítajte sa do novinky Agathy Christie

Je Štedrý večer a vo vidieckom sídle multimilionára Simeona Leeho sa schádzajú príbuzní, aby s ním strávili vianočné sviatky. Viacerí členovia rodiny prijali nečakané pozvanie s obavami, keďže medzi nimi nevládnu dobré vzťahy. Pokus o rodinné stretnutie sa však skončí tragicky práve pre hostiteľa.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Hercule Poirot je späť! Začítajte sa do novinky Agathy Christie
Zdroj: Dnes24.sk

Kráľovná anglickej detektívky Agatha Christie je späť s obľúbeným Herculom Poirotom, ktorého požiada polícia o pomoc pri vyšetrovaní. Prvé, čo Poirotovi udrie do očí po príchode do vily, je atmosféra, ktorá tam panuje. Namiesto smútku a oplakávania mŕtveho sa pozostalí navzájom podozrievajú. Podľa všetkého mal každý z nich dobrý dôvod na to, aby starého tyrana nenávidel.

„Klasická Christie s vidieckym sídlom, nenávisťou v rodine a tajomstvami za zamknutými dverami,“ napísal o príbehu The Observer. Agatha Christie venovala túto knihu Jamesovi, ktorý patril vždy k jej najvernejším a najmilším čitateľom – vraj sa posťažoval, že jej vraždy sú čoraz rafinovanejšie, takpovediac anemické. Túžil po poriadnej, brutálnej vražde s množstvom krvi. Po vražde, kde nemôžu byť nijaké pochybnosti, že ide naozaj o vraždu. A tak Christie napísala detektívku Poirotove Vianoce podľa jeho vkusu.

„Hercule Poirot už vyriešil nejeden záhadný prípad, ale jeho geniálny mozog ešte nikdy nefungoval lepšie,“ tvrdí The New York Times Book Review. Tak príjemné čítanie pri klasickej Agathe Christie.

zdroj, foto: www.bux.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM