Michal Demjanovič Futbal

Talentovaný Šošon v Amsterdame: Absolvoval mládežnícke tréningy Ajaxu!

Mladý talentovaný Žilinčan mal v posledných dňoch možnosť trénovať so slávnym veľkoklubom. Porovnával sa tak s najlepšími mládežníkmi v Holandsku.

Ilustračný obrázok k článku Talentovaný Šošon v Amsterdame: Absolvoval mládežnícke tréningy Ajaxu!
20
Galéria
Zdroj: mskzilina.sk

Talentovaný futbalista MŠK Žilina Patrik Jakubík si po tréningovom kempe Bayernu Mníchov vyskúšal niekoľko dní v ďalšom európskom veľkoklube, keď sa tentoraz porovnával s rovesníkmi v Ajaxe Amsterdam. Informáciu priniesla oficiálna stránka žilinského klubu.

Spolu so záložníkom žilinskej U14 absolvoval tréningový pobyt aj kormidelník rezervy Jaroslav Kentoš. Spolu strávili v chráme holandského futbalu šesť dní.

„Hneď v prvý deň absolvoval Paťo lekársku prehliadku, prehliadku s kondičným trénerom, aby vedeli všetko o jeho zdravotnej situácii, v akom stave ho "preberajú“," uviedol tréner, ktorého zaujala najmä celková starostlivosť a práca s jednotlivcom.

„Každý deň trénoval s kategóriou U14, jeden tréning absolvoval s tzv. top skupinou,“ opísal program kormidelník MŠK.

Zásadná výchova hráčov

Ako by z trénerského hľadiska porovnal Paťa s rovesníkmi z holandskej futbalovej školy? „Myslím si, že sa nestratil. Vyrovnal sa im, jediný rozdiel bol v somatotype, Paťo bol menšieho vzrastu, nezaostával však svojimi schopnosťami. Bol medzi takmer najlepšími mládežníkmi v Holandsku, je to predsa len Ajax,“ pochválil jednu z najlepších futbalových akadémií 42-ročný tréner.

Pre klub z pod Dubňa je dobrou správou, že aj najväčšie holandské kluby sa uberajú rovnakým smerom ako Šošoni. „Pre Ajax je zásadná výchova hráčov. Je to v podstate podobná filozofia, akú máme my. Samozrejme, prepracovanejšia a s oveľa väčšou štruktúrou,“ dodal tréner.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM