Správy

Súťaž na výstavbu D3 pri Žiline: Stavebné firmy podali námietku!

Námietku stavebných firiem má na stole Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) v súvislosti s vyše štvorkilometrovým úsekom diaľnice D3 pri Žiline. A to za príliš nízku cenu.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž na výstavbu D3 pri Žiline: Stavebné firmy podali námietku!
Zdroj: Webnoviny.sk

Podľa Hospodárskych novín namietajú na ÚVO spoločnosti Eurovia a Hochtief. Tie predložili v súťaži o výstavbu úseku D3 Žilina Strážov – Žilina Brodno druhú najnižšiu ponuku, takmer 255 miliónov eur. Prvá skončila Skanska s ponukou o takmer 65 miliónov nižšou. „Konkurent v tomto prípade verejnému obstarávateľovi predložil mimoriadne nízku cenu v porovnaní s priemerom ostatných predložených cien,“ potvrdil pre denník hovorca firmy Hochtief Michal Talián.

Štát odhadoval, že diaľnicu postaví za 283,9 milióna. Tento žilinský úsek sa pritom už raz súťažil. Aj prvýkrát dala najnižšiu ponuku spoločnosť Skanska. Vtedy však ponúkla o niečo nižšiu cenu ako v súčasnosti. Kým v minulosti jej ponuku Národná diaľničná spoločnosť neakceptovala, teraz jej už v decembri poslala akceptačný list.

„Naša cenotvorba je štandardná a nami ponúkané ceny obsahujú všetky potrebné náklady na zhotovenie diela v kvalite a v čase,“ konštatovala pre HN šéfka spoločnosti Skanska Magdaléna Dobišová.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM