Futbal

Komora FIFA rozhodla: Spor medzi MŠK Žilina a Vladavičom je definitívne na konci!

Slovenský futbalový klub MŠK Žilina vyhral súdny spor s bývalým hráčom žilinských šošonov Admirom Vladavičom. Ten tak má klubu zaplatiť 164 065 eur.

Ilustračný obrázok k článku Komora FIFA rozhodla: Spor medzi MŠK Žilina a Vladavičom je definitívne na konci!
Zdroj: TASR

„Komora pre riešenie sporov FIFA (Dispute Resolution Chamber) so sídlom v Zürichu potvrdila nárok MŠK Žilina a priznala klubu náhradu za porušenie zmluvy zo strany Admira Vladaviča a za jeho predčasný odchod z klubu vo výške 164 065 eur a úroky z omeškania až do zaplatenia. Napriek tomu, že MŠK Žilina pôvodne požadovala vyššiu čiastku, vedenie klub rozhodnutie akceptuje. Futbalový klub z Bosny a Hercegoviny FK Olimpic Sarajevo a Vladavič sú spoločne a nerozdielne zodpovední za zaplatenie priznanej časti nároku, keďže práve do tohto klubu hráč odišiel napriek stále platnej zmluve v Žiline,“ uviedol klub v informácii na www.mskzilina.sk.

Vladavič z MŠK Žilina odišiel v decembri 2010 a do zimnej prípravy začiatkom roka 2011 sa už nepripojil. MŠK Žilina preto prostredníctvom svojho právneho zástupcu podala 16. marca 2011 návrh na náhradu škody za porušenie zmluvy na príslušnom orgáne FIFA, ktorý rozhodol dňa 12. decembra 2013.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM