Správy

Strašidlu na Solinkách je koniec: Otvára sa nový obchodný dom, čo bude nad potravinami? FOTO

Všetkým Žilinčanom dobre známa stavba, tzv. strašidelný hrad na Solinkách, ktorá roky chátrala, dostala nové využitie. Po rozsiahlej dostavbe sa objekt zmenil na obchodný dom.

Ilustračný obrázok k článku Strašidlu na Solinkách je koniec: Otvára sa nový obchodný dom, čo bude nad potravinami? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Tzv. strašidelný hrad, roky rozostavaná a pre okolie nebezpečná stavba uprostred sídliska Solinky je minulosťou. Po dostavbe objektu otvorila v stredu (2.12.) v jeho priestoroch svoju ďalšiu prevádzku v Žiline spoločnosť BILLA.

„Celé svoje predchádzajúce funkčné obdobie primátora som sa usiloval o to, aby sa zásadne zmenil dlhoročný problém so „Strašidelným hradom“. Keďže súčasná legislatíva nám neumožnila efektívne konať a tento problém vyriešiť, pretože je to súkromný majetok, musel som hľadať riešenia, ktoré budú prínosné pre obyvateľov Soliniek. Výsledok je konečne tu, stavba je dostavaná,“ povedal žilinský primátor Igor Choma.

Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina pripomenul, že po rokovaniach s primátorom informoval v septembri 2014 vtedajší vlastník stavby – spoločnosť DREVONA NP, že intenzívne rokuje s najvážnejším záujemcom o prenájom obchodných priestorov, ktoré vzniknú po dostavbe stavby uprostred Soliniek.

„Obchodné centrum Solinky – Žilina vzniklo v štvorpodlažnej budove. Na prízemí sa nachádza predajňa, na prvom poschodí bude údajne výstavná predajňa nábytkárskej spoločnosti, druhé poschodie bude využité na ďalšie komerčné účely (prenájom) a časť strechy by mala slúžiť ako terasa kaviarne,“ priblížil Čorba. Ako dodal, primátor Choma tiež vyrokoval, že novovybudované parkovacie miesta v blízkosti obchodného domu budú po ukončení otváracích hodín slúžiť aj pre potreby obyvateľov.

Mohlo by vás zaujímať:

Strašidlu na Solinkách je koniec: Na mieste vyrastie nové nákupné centrum

Chystané obchodné centrum na Solinkách: Pozrite si VIZUALIZÁCIE, ako má novinka vyzerať

Foto: mesto Žilina

FOTO: Strašidlu na Solinkách je koniec
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM