Martin Károly Správy

Chystané obchodné centrum na Solinkách: Pozrite si VIZUALIZÁCIE, ako má novinka vyzerať

Už sme vás informovali, že zo "strašidelného hradu" na Solinkách, kde v týchto dňoch prebiehajú prípravné práce, vznikne po obnove nákupné centrum. Pozrite si, ako bude nový obchoďák vyzerať. Tu sú vizualizácie

Ilustračný obrázok k článku Chystané obchodné centrum na Solinkách: Pozrite si VIZUALIZÁCIE, ako má novinka vyzerať
Zdroj: Dnes24.sk

Už v pondelok sme informovali, že známy strašidelný hrad na Solinkách dostane nové využitie – bude z neho obchodného centrum. „Potvrdzujem, že prípravné práce na Solinkách sme začali. Objekt plánujeme dostavať v zmysle vydaného stavebného povolenia ako nákupné stredisko,“ povedala pre Žilina 24 Lucia Sedláková, konateľka spoločnosti WhiteWine, ktorá je majiteľkou objektu a patrí do skupiny spoločnosti Drevona.

„V septembri 2014 informoval majiteľ stavby – spoločnosti skupiny Drevona, že intenzívne rokuje s najvážnejším záujemcom – spoločnosťou BILLA o prenájom obchodných priestorov, ktoré vzniknú po dostavbe stavby uprostred sídliska Solinky,“ povedal Pavol Čorba hovorca mesta.

Doplnil, že pre dostupnosť nového obchodného centra bude nevyhnutné zabezpečiť dostatočný počet parkovacích miest, čo je dôležité aj pre definitívne rozhodnutie spoločnosti BILLA otvoriť predajňu na sídlisku. Preto spoločnosti skupiny Drevona požiadali Mesto o odpredaj časti pozemku patriaceho Mestu vo výmere 450 metrov štvorcových. Hovorca informoval, že na prízemí vznikne po dostavbe predajňa BILLA. Na prvom poschodí výstavná predajňa Drevona, druhé poschodie bude využité na ďalšie komerčné účely a časť strechy by mohla byť využitá ako terasa kaviarne.

Pozrite si vizualizácie, ako má chystané nákupné centrum na Solinkách vyzerať.

Čítajte tiež: Strašidlu na Solinkách je koniec: Na mieste vyrastie nové nákupné centrum

Foto: Žilina Gallery

Vizualizácie: mesto Žilina

VIZUALIZÁCIA: Na Solinkách vyrastie nové nákupné centrum
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM