Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Stavebný ruch pred žilinskou mestskou plavárňou: Čo tam pribudne?

Ak navštevujete Mestskú krytú plaváreň, určite ste si všimli chýbajúci asfalt pred vstupom do budovy. Čo sa tam deje a kedy mesto úpravy dokončí?

Ilustračný obrázok k článku Stavebný ruch pred žilinskou mestskou plavárňou: Čo tam pribudne?
7
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto po vyčlenení peňazí z rozpočtu prikročilo ku plánovanej revitalizácii okolia vstupu do Mestskej krytej plavárne. Počas roka 2017 bola plaváreň zatvorená po skončení letnej sezóny na tri mesiace. Verejnosti bola opäť sprístupnená 5. decembra 2017.
Ďalšie rekonštrukčné práce avizoval žilinský primátor Igor Choma už na tohtoročnej januárovej tlačovej konferencii mesta. Vtedy uviedol, že z rezervného fondu boli na revitalizáciu Mestskej krytej plavárne pridelené prostriedky vo výške 325 000 eur.

Momentálne prebiehajú úpravy okolia pred budovou plavárne, chýba asfaltová plocha a priestor je označený farebnou páskou kvôli bezpečnosti. „Predmetom stavebných úprav plôch pred mestskou krytou plavárňou je zatraktívnenie prostredia pred plavárňou a to rozšírením zelených plôch a výmenou asfaltu za farebne ladenú dlažbu,“ uviedla hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.
Ďalej sa podľa nej doplnia sadové úpravy a prvky drobnej architektúry ako lavičky, kvetináče so sadovými úpravami, stojany na bicykle, zábrany – stĺpiky, vytvoria sa šlapákové chodníčky. „V rámci sadových úprav sa doplní priestor o zazelenanie osevom trávy a zahumusením plôch a taktiež výsadbou vysokých a nízkych rastlín. Investícia sa vyšplhá maximálne do 42 000 eur a predpoklad dokončenia je august 2018,“ uzavrela Zigová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM