Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Na rekonštrukciu plavárne mesto vyčlenilo ďalšie peniaze: Pribudne nafukovacia hala?

Mesto bude v roku 2018 pokračovať aj v rekonštrukčných prácach na Mestskej krytej plavárni. Letný areál by mal byť podľa plánov využiteľný aj v zime.

Ilustračný obrázok k článku Na rekonštrukciu plavárne mesto vyčlenilo ďalšie peniaze: Pribudne nafukovacia hala?
Foto: Soňa Vanovčanová

Mesto plánuje pokračovať v revitalizácii Mestskej krytej plavárne aj v roku 2018. Z rezervného fondu na tieto práce vyčlenilo sumu 325 000 eur. Informoval o tom primátor Žiliny Igor Choma na tlačovej konferencii mesta.

„V roku 2018 začne realizácia prípravného procesu revitalizácie Mestskej krytej plavárne a jej letného areálu. Mesto plánuje pristavať pavilón pre nové šatne a sociálne zariadenia, taktiež návrh riešení nafukovacej haly pre zimnú prevádzku letného bazéna,“ uviedol Choma.

V roku 2017 boli zrekonštruované vnútorné priestory plavárne, jej technologická časť a čiastočne bol opravený aj bazén. Rekonštrukciou prešli tiež sprchy a momentálne čakajú, podľa Igora Chomu, na prísun financií šatne, vchod do plavárne a vstupný priestor. Revitalizované má byť aj blízke okolie. „Ak sa podarí a mestské zastupiteľstvo schváli vyčlenené financie, mohli by sme začať s rekonštrukciou niektorých objektov v exteriéri už v tomto roku,“ upresnil primátor mesta.

„Našou filozofiou pri rekonštrukcii plavárne bolo v prvom rade zrekonštruovať interiér plavárne, respektíve budovu krytej plavárne a následne sa uvažuje aj nad obnovou vonkajšieho areálu,“ uviedla hovorkyňa mesta Barbora Zigová a doplnila, že celý bočný vstup na mestskú plaváreň od Domu techniky je už niekoľko rokov v nevyhovujúcom stave a uvažuje sa buď nad jeho čiastkovou rekonštrukciou alebo nad jeho zbúraním a následne vybudovaním nového vstupu v týchto miestach.

„Aktuálne je vypracovaná štúdia, ktorá počíta s návrhom odstránenia tejto vstupnej časti a kompletne vybudovaním novej vstupnej časti. Finálnu verziu tejto koncepcie však ešte bude schvaľovať mestské zastupiteľstvo, až potom sa rozhodne, akým spôsobom sa bude vstup rekonštruovať. Rovnako sa uvažuje nad prekrytím vonkajšieho plaveckého bazéna nafukovacou halou, vďaka ktorej by mohol slúžiť návštevníkom celoročne, nie len v letných mesiacoch,“ uzavrela Zigová.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM