Soňa Vanovčanová Kultúra

Staromestské v Žiline: Našli sme pre vás stánky, čo stoja za pozornosť

Dvadsiatyštvrtý ročník Staromestských slávností ponúka nielen výborný program, ale aj zaujímavé občerstvenie. Okrem pikantných špecialít či koláčov tam nájdete aj hnací motor pohybu. Čo to je?

Ilustračný obrázok k článku Staromestské v Žiline: Našli sme pre vás stánky, čo stoja za pozornosť
18
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Vo štvrtok (31. mája) sme vám priniesli prvé fotografie zo Staromestských slávností, ktoré budú trvať celé tri dni. Počas prvého slávnostného večera bol program pre búrku a dážď dočasne prerušený, no neskôr sa v ňom pokračovalo s časovým sklzom.

Zábava pokračuje

Počas piatkového popoludnia bude na Mariánskom námestí prebiehať hudobno – tanečný program, ktorý vo večerných hodinách ukončia koncerty skupín Hrdza a Para. O vyvrcholenie piatkovej zábavy na Hlinkovom námestí sa postarajú Zuzana Smatanová a legenda slovenskej hudobnej scény skupina Tublatanka.

Celý program najväčších žilinských slávností si môžete pozrieť tu.

Nielen zábava, ale aj dobré jedlo

Počas Staromestských slávností sme preskúmali nielen remeselné trhy, ale aj portfólio občerstvenia, ktoré je v ponuke. Okrem sladkých špecialít na vás čakajú aj slané či pikantné dobroty, ktoré určite stoja za povšimnutie.

V stánku so sloganom „Divina nie je hydina“ síce tentokrát paroháča nehľadajú (hľadali ho počas Vianočných trhov), no ponúkajú zaujímavú fitness pomazánku, a teraz sa podržte – z pravých diviačích oškvarkov, ktorú podávajú na chlebe s cibuľkou. Prečo fitness? Chutí vraj najmä ženám a jej konzumácia motivuje ku spaľovaniu nadbytočných kalórií.
Ponuka občerstvenia z diviny je dlhodobo súčasťou viacerých žilinských podujatí, naposledy sme mohli stánok vidieť na Vianočných trhoch pod názvom „Stánok u tučného jeleňa“.

„Krčma na kolesách“ vám na nepríjemný hlad naservíruje čertovskú panvičku pikantnú podľa ľubovôle. „Keďže ženám pikantné veľmi nechutí, pridávame pikantné prísady až pri servírovaní,“ uviedol predávajúci. Vybrať si tak môžete viac, či menej štipľavé špeciality – dochutia vám ich na želanie najmä chilli papričkami. V ponuke je okrem čertovskej panvičky z kuracieho mäsa aj grilovaná bravčová krkovička či klobásky a vybrať si môžete z viacerých príloh.

Občerstvenie „U suseda“ ponúka okrem grilovanej bravčovej krkovičky a klobások tiež bravčové kolienko, údené mäso či rebierka. Obsluha vám veľmi ochotne pripraví pikantné špeciality na želanie. Do sladko-kyslého chilli pridá podľa želania zopár feferoniek aj s jadierkami, stačí len vaše želanie. A ak ste skutočný labužník a hľadáte extra štipľavé chilli papričky či baranie rohy, určite neobíďte tento stánok.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM