Soňa Vanovčanová Kultúra

Užite si voľné dni v Žiline: Čakajú na vás takéto víkendové akcie

Víkend sa blíži a s ním aj čas oddychu. Aké podujatia môžete navštíviť počas voľna? Tu sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Užite si voľné dni v Žiline: Čakajú na vás takéto víkendové akcie
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Víkend je za dverami a s ním prichádzajú aj podujatia, ktoré si môžete užiť vonku. Staromestské slávnosti budú v plnom prúde a ak ste nestihli ich otvorenie, v piatok i sobotu (1. a 2. júna) na vás čaká bohatý program.

Ten si môžete pozrieť tu.

Dni od piatku do nedele (1. júna – 3. júna) sa tiež budú niesť v duchu osláv MDD. Nielen v rámci Staromestských slávností je pre deti pripravený bohatý program, do sviatku detí sa zapojili aj rôzne iné organizácie v meste.

Termíny a programy osláv dňa detí v Žiline sme pre vás pripravili tu.

Ak máte chuť stráviť čas radšej pod strechou, v piatok i v sobotu pre vás pripravilo Mestské divadlo v Žiline dve predstavenia.

V piatok (1.júna) o 19.00 si môžete pozrieť divadelnú hru Neznesiteľne dlhé objatia, v ktorej Monika, Charlie, Emmy a Kryštof hľadajú niekde medzi New Yorkom a Berlínom skutočný ľudský kontakt a šťastie. Američan Charlie a Poľka Monika sú mladomanželia. Monika je tehotná, neoznámi to Charliemu a rozhodne sa ísť na potrat. Odvtedy sa ich vzťah komplikuje, manželia prežijú kritickú konfrontáciu a rozhodnú sa svoj vzťah ukončiť. Medzitým však do New Yorku prichádza Čech Kryštof. Ide do najlepšej vegánskej reštaurácie a tam náhodne stretáva svojskú Emmy. Tú Emmy, ktorá len pred pár hodinami objímala Charlieho. Medzi Kryštofom a Emmy vzniká silné puto. Cesty štyroch postáv sa nie náhodou prepletajú. Spolu hľadajú cestu do raja. Miesto, kde budú schopní pochopiť vesmír, prejsť odpustením a objať samých seba.

V sobotu (2. júna) o 19.00 žilinské divadlo uvedie hru Konfety. Ide o vtipnú, satirickú reflexiu mediálnej a politickej pretvárky. Na firemnej oslave sa stretne päť moderátorov priemernej televízie Bomba, ktorá oslavuje 10. výročie svojho vzniku. Každý z nich je unavený a deprimovaný tým, čo každodenne pomocou overených trikov predáva divákom. Od hviezd na počkanie až po politikov v doživotnej funkcii. Vo vzájomnej, no prázdnej komunikácii, hľadajú protagonisti ventil a pochopenie pre svoju prácu. Tá sa na verejnosť dostáva v povrchnej a optimistickej forme. Ich úsmev je pritom len ďalším trikom na odpútanie našej pozornosti. Televíziu často zapíname preto, aby sme sa vypli…

Považské múzeum v Žiline pozýva na Víkend otvorených parkov a záhrad, ktorý sa tento rok koná od 1. do 3. júna.Pripravilo pre vás komentované prehliadky Budatínskeho parku, a to v nedeľu, 3. júna 2018 o 14.00 a 16.00 hod.
Parkom bude sprevádzať botanička Považského múzea, Květa Kicková. Prehliadka je spojená s výstavou fotografií z histórie parku a minikurzom spoznávania tu rastúcich druhov drevín. Začiatok prehliadky je v stane pri kaplnke. Vstup na prehliadku, prednášku i minikurz je zadarmo.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM