Správy

Stále platí prvý kalamitný stupeň: V akom stave sú cesty v Žiline a okolí?

V dôsledku sneženia a silného nárazového vetra sa na cestách môžu tvoriť snehové jazyky a záveje. Čítajte, v akom stave sú momentálne naše cesty.

Ilustračný obrázok k článku Stále platí prvý kalamitný stupeň: V akom stave sú cesty v Žiline a okolí?
Zdroj: TASR

Všetky cestné komunikácie a horské priechody na severozápadnom Slovensku sú dnes podľa aktuálnych informácií Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja (SC ŽSK) bezproblémovo zjazdné na motorových vozidlách so zimnými pneumatikami. Z dôvodu pretrvávania snehových zrážok a silného vetra však stále platí prvý kalamitný stupeň.

V priebehu stredy (4. 1.) sa vyskytli výraznejšie problémy len na Orave. Medzi Kraľovanmi a Párnicou spadlo na cestu I/70 aj na železničnú trať niekoľko lavín, v dôsledku čoho bola doprava v úseku niekoľko hodín úplne ochromená.

„Od momentu, keď sme cestu sprejazdnili, sme v regióne nezaznamenali žiadne výraznejšie problémy. Snežilo aj počas noci a dnešného rána, takže v teréne máme nepretržite všetku techniku,“ povedal Jozef Oršuliak, riaditeľ závodu Orava SC ŽSK.

Povrch väčšiny vozoviek na území Žilinského kraja pokrýva výraznejšia vrstva čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do hrúbky troch až piatich centimetrov, v horských oblastiach do desiatich centimetrov. V dôsledku sneženia a silného nárazového vetra sa na cestách môžu tvoriť snehové jazyky a záveje. Vplyvom počasia a poveternostných podmienok môže sneh naviaty na cesty namŕzať.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM