Igor Petrík Správy

Správa, na ktorú čakalo množstvo vodičov: Známy tankodrom sa konečne dočká rekonštrukcie

Motoristi, dobré správy! Betónová cesta, prezývaná mnohými aj ako tankodrom, dobre známa mnohým vodičom, sa konečne dočká rekonštrukcie. Tá by mala začať na konci tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Správa, na ktorú čakalo množstvo vodičov: Známy tankodrom sa konečne dočká rekonštrukcie
Zdroj: Dnes24.sk

Viac ako 50 rokov stará cesta medzi Martinom a Turčianskymi Teplicami, nazývaná aj tankodrom, sa dočká obnovy. „Som rád, že konečne môžeme povedať, že sa 15,5 kilometrov dlhý úsek, ktorý spája Turčianske Teplice s Príbovcami, dočká rekonštrukcie. Cena stavebných prác sa predpokladá na 49,8 miliónov eur a projekt bude financovaný z Operačného programu Integrovaná Infraštruktúra 2014 – 2020. Keďže sa jedná o financovanie z eurofondov, až po výsledku štúdie realizovateľnosti bude vyhlásené verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavebných prác, čím sa projekt pohne o krok bližšie k začatiu prác,“ povedal predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár.

Riaditeľ Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja Ivan Fábry prezradil, že podľa informácií z ministerstva dopravy bude cieľom rekonštrukcie nielen samotná cesta, ale aj päť mostných objektov.

„Po ukončení stavby dôjde hlavne k zvýšeniu bezpečnosti účastníkov premávky, skvalitneniu životného prostredia a odľahčeniu dopravného zaťaženia. Teší ma, že ministerstvo rozbehlo tento projekt a cesta konečne dostane novú tvár,“ dodal Fábry. Práce by mali začať koncom tohto roku po ukončení štúdie realizácie a následnom verejnom obstarávaní.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM