Michal Demjanovič Futbal

Šošoni sa bavia futbalom: Výhra 7:0 bola jedna z najvyšších v histórii klubu aj ligy

Šošoni zaznamenali v 15. kole výhru 7:0. Pozreli sme sa na to, aké je rekordné víťazstvo v Slovenskej futbalovej lige aj na ďalšie vysoké víťazstva Žiliny.

Ilustračný obrázok k článku Šošoni sa bavia futbalom: Výhra 7:0 bola jedna z najvyšších v histórii klubu aj ligy
Zdroj: TASR

Šošoni zaznamenali v sobotu v domácom zápase vysokú výhru 7:0 nad Spartakom Trnava. Podčiarkli tak konštantne dobre výkony, ktoré predvádzajú od začiatku ročníka. Výhrou si tiež upevnili prvú pozíciu v tabuľke Fortuna ligy, keď v doterajších 15 zápasoch získali až 38 bodov.

Najviac gólov

Okrem bodov, môže Žltozelených tešiť tiež fakt, že hrajú atraktívny futbal. To potvrdzuje aj štatistika počtu strelených gólov. V doterajšom priebehu najvyššej slovenskej ligy ich dala Žilina suverénne najviac a to 41, to znamená priemer 2,73 gólu na zápas. Pre porovnanie druhý v tejto štatistike je Ružomberok s 27 gólmi.

Gólové hody z posledného zápasu s Trnavou, nás inšpirovali pozrieť sa na najvyššie dosiahnuté výhry klubu z mesta pod Dubňa z posledných rokov. Pre porovnanie sme priložili aj celkový rekord najvyššej slovenskej súťaže.

Zdroj: TASR

Rekordy súťaže:

Najvyššie dosiahnuté víťazstvo doma:

  • Najvyššie víťazstvo v slovenskej súťaži dosiahol Inter Bratislava, keď si na domácej pôde poradil s BSC JAS Bardejov 10:0. Stalo sa tak v sezóne 1998/1999 kedy sa stal vicemajstrom.

Najvyššie víťazstvo vonku:

  • O tento rekord sa v súčastnosti delia dva kluby. Znova je medzi nimi Bratislavský Inter a čo môže tešiť žilinských fanúšikov je fakt, že jedných z nich je aj klub MŠK Žilina. Inter Bratislava dosiahol víťazstvo 6:0 s ZŤS Dubnica nad Váhom a znova to bolo v sezóne 1998/1999. K nemu sa v tejto sezóne pridala Žilina, rovnakým víťazstvom porazila DAC Dunajsku Stredu na jej pôde.

Najvyššie víťazstva klubu MŠK Žilina:

Pre Žilinu nebol sobotný zápas prvým, kedy by svojmu súperovi nasúkala sedem gólov. Stalo sa tak aj v sezóne 2004/2005 kedy Žilina zvíťazila nad Interom Bratislava 7:3. Sedem-gólovú kanonádu zopakovala aj v sezóne 2007/2008, kedy si s Trenčínom poradila 7:1.

Vysoké víťazstva Šošoni zaznamenali aj s FC ViON Zlaté Moravce a už spomínaným víťazstvom vonku s FK DAC 1904, keď v oboch zápasoch Žilina vsietila 6 gólov a ani jeden neinkasovala.

Foto: ilustračné

Žilinskí futbalisti v OBRAZOCH
20
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM