Rôzne Správy

Sneh priniesol problémy: Okolie Žiliny je bez elektriny

Desaťtisíce odberných miest zostali kvôli kalamite bez dodávky elektriny. Medzi kritické lokality patrí aj okolie Žiliny.

Ilustračný obrázok k článku Sneh priniesol problémy: Okolie Žiliny je bez elektriny
Zdroj: TASR

Na území stredného Slovenska stúpol vo štvrtok 29. novembra napoludnie v dôsledku nepriaznivého počasia, najmä mokrého snehu, popadaných stromov a popraskaných izolátorov, počet odberných miest Stredoslovenskej energetiky – Distribúcie (SSE-D) bez elektriny zhruba na 38.000. Informoval o tom hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš.

Najkritickejšia situácia je podľa neho v okolí Žiliny, Žiaru nad Hronom, Rimavskej Soboty, Banskej Bystrice, a momentálne už aj Liptovského Mikuláša. „Pracovníci SSE-D sú v pohotovosti a snažia sa, aby poruchy čo najskôr lokalizovali a mohli začať pracovať na ich odstránení. V niektorých prípadoch je to veľmi náročné pre počasie, nedostupný alebo rozmočený terén,“ uviedol Gejdoš.

„Všetci muži, ktorí v teréne bojujú s následkami kalamity, sú na podobné situácie vyškolení a pripravení. Každá kalamita aj porucha však vie byť vplyvom okolností iná. Aj napriek tomu môžeme obyvateľov uistiť, že distribučná spoločnosť využíva všetky prostriedky na to, aby situáciu dostala čo najskôr plne pod kontrolu. Zároveň by sme ich chceli požiadať o pochopenie a trpezlivosť. Odstraňovanie porúch v snehu a náročnom teréne môže trvať v niektorých prípadoch dlhšie,“ dodal Gejdoš.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM