Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

FOTO: Rajec pod bielou perinou, Perinbaba nešetrí

Meteorológovia sľubovali snehovú nádielku, ktorá konečne dorazila aj do Žilinského okresu. Husté sneženie prinieslo prvú snehovú pokrývku a od rána nám napadlo okolo 10 cm snehu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rajec pod bielou perinou, Perinbaba nešetrí
19
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

V stredu 28. novembra malo podľa meteorológov v Žilinskom okrese napadnúť minimálne 20 cm čerstvého snehu. Namiesto toho nás čakal len snehový poprašok, ktorý počas dňa úplne zmizol. Avšak počas štvrtkového rána nasnežilo tak, že okolie Žiliny je pokryté súvislou vrstvou snehu a zatiaľ snehová prikrývka neustále pribúda.

V Rajci od rána napadlo viac ako 10 cm čerstvého snehu. Pozrite si čerstvé zábery z ulíc mesta a blízkeho okolia.

Pre deti je sneh radosťou, no na cestách môže spôsobiť problémy. Blízky horský priechod Fačkov je síce prejazdný, no Slovenská správa ciest upozorňuje na nutnosť používania zimných pneumatík, keďže na ceste č. I/64 je utlačený sneh a naďalej sneží.

Pred snehom varujú aj meteorológovia. Pre okres Žilina platí vo štvrtok 29. novembra do 16.00 hod. výstraha 1. stupňa pred snežením. „V okrese Žilina sa ojedinele očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 15 – 30 cm nového snehu. Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádzajú meteorológovia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM