Barbara Dallosová Správy

Silvestrovská noc v Žiline: Do ulíc vyrazia mestskí policajti, čo všetko budú kontrolovať?

Mesto vyzýva obyvateľov, aby trávili poslednú noc v roku doma. Samospráva nechystá oslavy ani novoročný ohňostroj.

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovská noc v Žiline: Do ulíc vyrazia mestskí policajti, čo všetko budú kontrolovať?
Zdroj: TASR

Mesto Žilina nebude organizovať novoročný ohňostroj ani akékoľvek iné novoročné oslavy. Dôvodom sú aktuálne preventívne opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Samospráva tiež avizuje, že mestská polícia prijme špeciálne bezpečnostné opatrenia a bude vykonávať zvýšený dohľad. Jeho cieľom bude zabezpečenie verejného poriadku a ochrana majetku pred potenciálnym vznikom požiarov v súvislosti s používaním zábavnej pyrotechniky.

„Kontrola sa bude zameriavať aj na dodržiavanie platných protiepidemio­logických opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR a všeobecne záväzných opatrení mesta. Monitorované budú verejné priestranstvá a miesta s potenciálnym pohybom stretávajúcich sa skupín ľudí. V prípade porušenia budú hliadky postupovať v zmysle platných právnych predpisov,“ uvádza Miškovčík.

Radnica tiež odporúča obyvateľom a návštevníkom mesta radšej dať tento rok prednosť oslavám a privítaniu nového roka vo svojich domovoch, len so svojimi najbližšími. „Je to prejav vlastnej zodpovednosti a tiež ohľaduplnosti a solidarity voči nemocniciam a zdravotníkom, ktorí aj teraz v ťažkých podmienkach zachraňujú životy chorých. Prosíme všetkých, aby na to ani pri organizácii novoročných osláv nezabúdali a správali sa zodpovedne,“ dodáva hovorca.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM