Michal Demjanovič Rôzne

Sagan obhajuje titul Športovec roka: Patrí medzi najväčších favoritov

Žilinský cyklista sa podľa očakávania dostal do nominácie ankety Športovec roka 2016. Túto anketu vyhral minulý rok, a medzi favoritov patrí aj teraz.

Ilustračný obrázok k článku Sagan obhajuje titul Športovec roka: Patrí medzi najväčších favoritov
Zdroj: TASR

Výsledky 24. ročníka tradičnej ankety, ktorú spoluorganizujú Klub športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov a B&D Agency, vyhlásia na slávnostnom galavečere 22. decembra. Medzi TOP 10 sa podľa očakávaní ocitol aj skvelý Peter Sagan, ktorý titul obhajuje.

Do Top 10 sa medzi jednotlivcami dostali (v abecednom poradí):

Matej Beňuš (vodný slalom), Dominika Cibulková (tenis), Marek Hamšík (futbal), Marián Hossa (ľadový hokej), Peter Sagan (cestná cyklistika), Štefan Svitko (motorizmus), Ladislav a Peter Škantárovci (vodný slalom), Matej Tóth (atletika), Veronika Velez-Zuzulová (alpské lyžovanie), Petra Vlhová (alpské lyžovanie).

Medzi najväčších favoritov patria vlaňajší víťaz ankety, dvojnásobný majster sveta Sagan, olympijský víťaz Tóth a víťazka MS WTA Tour Cibulková.

Medzi kolektívmi sa môže podariť obhajoba futbalistom Slovenska, ktorí si pod vedením trénera Jána Kozáka zahrali na EURO 2016 vo Francúzsku. Spolu s nimi sú v nominovanej trojici futbalisti do 21 rokov a štvorkajak Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka.

„Do tohtoročnej ankety, ktorá mala uzávierku v piatok 2. decembra, sa zapojilo 122 hlasujúcich novinárov, ktorí do desiatky vybrali 35 jednotlivcov, čo je najmenej v histórii ankety, a do tria tímov osem kolektívov,“ povedal na stredajšej tlačovej konferencii predseda KŠR Tomáš Grosmann.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM