Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

RÝCHLY KVÍZ: Ako dobre poznáte kostoly v Žiline a okolí?

V historickom centre Žiliny a jej mestských častiach sa nachádza množstvo sakrálnych pamiatok. Otestujte sa, čo o nich vlastne viete.

Ilustračný obrázok k článku RÝCHLY KVÍZ: Ako dobre poznáte kostoly v Žiline a okolí?
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: Dnes24.sk

Bez Katedrály Najsvätejšej Trojice alebo nádherného kostolíka sv. Štefana si už naše mesto ani nedokážeme predstaviť. Kostoly a sakrálna architektúra sú so Žilinou odjakživa späté. Naše mesto je oddávna centrom kultúry, obchodu i duchovného života a v 17. storočí zohralo veľkú úlohu pri formovaní samostatnej cirkevnej organizácie evanjelikov v Hornom Uhorsku.

Faktom je, že okolo mnohých kostolov prechádzame denne a sú súčasťou koloritu mesta. Niektorí obyvatelia či turisti ich navštevujú, iní v nich nikdy neboli. Napriek tomu sú akousi samozrejmosťou, tvárou, či nezmazateľnou súčasťou fotografií a pohľadníc. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, čo vlastne o žilinských chrámoch viete? Náš rýchly kvíz vás veľmi rýchlo preverí.

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne. Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Hrajte tu: Rýchly KVÍZ : Ako dobre poznáte kostoly v Žiline a okolí?

Vyskúšajte tiež:

Foto: Ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM