Správy

Rúšok proste nie je dosť: Šiť budú aj zamestnanci mesta, pridať sa môže každý

Mesto bude rúška prednostne distribuovať svojim zamestnancom, ľuďom bez domova sociálne slabším a seniorom. Samospráva tiež hľadá šikovné ruky.

Ilustračný obrázok k článku Rúšok proste nie je dosť: Šiť budú aj zamestnanci mesta, pridať sa môže každý
Zdroj: TASR

Mesto Žilina zabezpečilo v spolupráci s mestskými poslancami od externej spoločnosti materiál na šitie rúšok, konkrétne 2000 kusov nastrihanej látky zo stopercentnej bavlny a gumičky. Do šitia sa zapoja aj zamestnanci mesta a mestských organizácií. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Doplnil, že samospráva bude rúška prednostne distribuovať pre zamestnancov mesta a jeho organizácií, ľudí bez domova, sociálne slabšie skupiny a starších ľudí, o ktorých sa stará samospráva a jej organizácie.

,,V tomto ťažkom období sa snažíme pomáhať najmä tým najrizikovejším a najslabších skupinám obyvateľov. Som rád, že sa nám darí riešiť problémy s ochrannými prostriedkami, ktorých kritický nedostatok riešia v mnohých samosprávach na Slovensku. Chcem veľmi pekne poďakovať každému, kto sa akýmkoľvek spôsobom zapája do procesov, ktoré súvisia s preventívnymi opatreniami na zmiernenie prenosu nového koronavírusu. Najmä v tejto dobe sú takíto ‚neviditeľní‘ a mnohokrát aj neznámi hrdinovia potrební viac ako inokedy," uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Podľa Miškovčíka je rúšok stále nedostatok, preto Mestský úrad v Žiline pozýva dobrovoľníkov, aby spolupracovali pri ich výrobe. ,,Hľadáme šikovné ruky z radov aktívnych občanov, neziskových organizácií, občianskych združení a domáce gazdinky, ktoré by vedeli ušiť dobrovoľný počet rúšok zdarma. Ide o dobrovoľnú, bezodplatnú službu pre mesto a jeho občanov. Rúška by mali byť zo stopercentnej bavlny a pri ich výrobe musí byť dodržaná maximálna hygiena," dodal hovorca mesta Žilina.

Záujemcovia o spoluprácu sa môžu hlásiť u zamestnankyne mestského úradu Ivany Klučkovej telefonicky na čísle 0917 406 293 alebo e-mailom na adrese kcnapredmesti@gmail.com, kde záujemcom poskytne bližšie informácie, uzavrel Miškovčík.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM