Správy

Rúška pre ľudí v prvej línii: ŽSK ich rozdáva cestárom i vodičom autobusov

Rúško by malo byť v aktuálnej mimoriadnej situácii samozrejmosťou. Kraj vybavil ochrannou pomôckou ľudí, ktorí ju podľa neho najviac potrebujú.

Ilustračný obrázok k článku Rúška pre ľudí v prvej línii: ŽSK ich rozdáva cestárom i vodičom autobusov
Zdroj: TASR

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) zabezpečil rúška pre všetkých vodičov prímestských autobusov a cestárov Správy ciest (SC) ŽSK v rámci preventívnych opatrení, ktoré majú spomaliť šírenie nového koronavírusu. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.

,,Je dôležité spomaliť šírenie nového koronavírusu a chrániť tých, ktorí sú v priamej línii a zabezpečujú pre všetkých obyvateľov nevyhnutné služby. Patria medzi nich aj cestári zo SC ŽSK a vodiči prímestských autobusov, pre ktorých sme zabezpečili rúška," uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Remencová pripomenula, že aj pre cestujúcich platí cestovanie autobusom iba s použitím rúška, prípadne šatky alebo inej vhodnej alternatívy. ,,Od štvrtka (19. 3.) budú prímestské autobusy v Žilinskom kraji jazdiť vo víkendovom režime. Obaja zmluvní dopravcovia zabezpečujú pravidelnú dezinfekciu autobusov a požiadali verejnosť, aby nepoužívala prvé rady sedadiel za vodičom," doplnila.

ŽSK prijal sériu preventívnych opatrení a od 12. marca pristúpil k prerušeniu vyučovania na stredných školách, ktorých je zriaďovateľom. ,,Zatvorené sú aj všetky kultúrne inštitúcie, ako múzeá a divadlá, prerušené je poskytovanie denných a týždenných pobytových sociálnych služieb. Naďalej platí zákaz návštev v nemocniciach a zariadeniach sociálnych služieb," dodala Remencová.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM