Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Reorganizácia parkovania na žilinských sídliskách: Bude mesto udeľovať výnimky?

Značný počet zaparkovaných dodávok na troch najväčších žilinských sídliskách tvoria firemné autá. Tie podľa žilinskej radnice zaberajú parkovacie miesta obyvateľom sídliska, a tak sa rozhodla zakročiť. Ako to však bude, keď vlastník vozidla podniká a zároveň auto využíva na súkromné účely?

Ilustračný obrázok k článku Reorganizácia parkovania na žilinských sídliskách: Bude mesto udeľovať výnimky?
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Ako sme vás už informovali, žilinská radnica pripravila zmenu organizácie dopravy na sídliskách Vlčince, Solinky a Hájik. Zmena sa týka parkovania dodávok a nákladných vozidiel, ktorých dĺžka presahuje päť metrov. Obmedzenie začne platiť v najbližších dňoch, aktuálne sa začína s osádzaním nových dopravných značení na vstupných komunikáciách. Dôvodom rozhodnutia obmedziť parkovanie dodávok na sídliskách sú podľa hovorkyne mesta Barbory Zigovej najmä pribúdajúce sťažnosti obyvateľov. Viac o téme sa dočítate TU.

Po odpublikovaní článku sa na facebookových stránkach Žilina24 rozprúdila diskusia, kde časť čitateľov s krokom mesta súhlasí, iní však majú výhrady a uvítali by napríklad viac parkovacích miest. Jedného z čitateľov tiež zaujímalo, či sa tento zákaz bude vzťahovať aj na dodávku, ktorú používa spoločne s rodinou na bežnú dopravu i na podnikanie. Opýtali sme sa Mesta Žilina, či plánuje do budúcnosti v takýchto prípadoch udeľovať výnimky, respektíve ako plánuje takéto situácie riešiť. Ako uviedla hovorkyňa žilinskej radnice Barbora Zigová, mesto nebude poskytovať výnimky v prípade, ak majiteľ dodávky nielen podniká, ale ju aj využíva na súkromné účely. „Pokiaľ však ide o rodinné auto (viacmiestne), z ktorého je evidentné, že ide o rodinný typ auta a nie o dodávku, ktorá slúži na podnikateľské účely, pre tieto vozidlá zákaz samozrejme neplatí,“ vysvetlila Zigová.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM