Michal Demjanovič Futbal

Prvý zápas Šošonov v novom ročníku: Nešťastný záver nám zobral body

Žilinčania majú za sebou prvý zápas v novom ročníku Fortuna ligy. Hoci do 88. minúty vyhrávali 2:0, napokon len remizovali.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zápas Šošonov v novom ročníku: Nešťastný záver nám zobral body
Zdroj: TASR

Hráči Žiliny od prvej minúty čo nastúpili na ihrisko, diktovali tempo hry. Prvá šanca zápasu prišla už v 3. minúte, Nikolas Špalek posadil ideálny center na hlavu Jakuba Paura, no pri jeho zakončení sa vyznamenal Tofiloski v bráne hostí.

Dvojgólové vedenie

Šošoni mali v prvej časti úvodného polčasu s defenzívou Dunajskej Stredy, ktorá ich do ničoho nepúšťala. To sa zmenilo v 27. minúte, keď z nenápadného centra prešla lopta k nekrytému Ivanovi Diazovi, ktorý rozjasal domáce tribúny a strelil prvý gól zápasu. To bolo čo sa týka gólov v prvom polčase všetko.

Do druhého polčasu nastúpili žltozelený aktívne a zatlačili hostí pred ich šestnástku. Tí sa po viacerých šanciach dočkali druhého gólu až v 77. minúte kedy druhý gól Žiliny vsietil Nikolas Špalek. Po druhom góle to vyzeralo na pokojné dohratie zápasu so šťastnejším koncom pre domácu Žilinu.

Vyrovnanie na 2:2

Dunajska Streda sa po druhom góle prebrala vypracovala si viacero šancí. Gólu sa hostia dočkali až v 89. minúte, po rohovom kope a chaose, ktorý nastal pred Volešákom presne trafil Michalík. Hostia vycítili šancu a v nadstavenom čase Vida po protiútoku utešenou krížnou strelou prekonal Volešáka, čím vyrovnal na konečných 2:2.

Guľa: Budeme silnejší

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Takto má vyzerať zápas s takouto kulisou. Chlapci hrali výborne, zápas sme mali v rukách, no nešťastný záver nám zobral body. Podali sme výborný výkon, aj napriek nešťastnému záveru, nastavili sme latku zápasov vysoko a budeme sa ju snažiť udržať.“

Krisztián Németh, tréner DAC: „Pred mesiacom, keď som prebral vedenie mužstva, mal som za cieľ vytvoriť mužstvo, ktoré sa nevzdáva. Som rád, že sa to dnes ukázalo najmä proti takému silnému súperovi. Chlapci bojovali a v závere sa im podarilo vyrovnať. Po nie veľmi vydarenej minulej sezóne sme potrebovali zdvihnúť sebavedomie a bod má pre nás cenu zlata.“

Čítajte tiež:

Posily MŠK Žilina pred novou sezónou: Spoznajte nových hráčov

FOTO: Žilinskí plavci na majstrovstvách Európy: Výkony, ktoré si zaslúžia pozornosť

MŠK Žilina - Dunajská Streda
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM