Soňa Vanovčanová Kultúra Rôzne Správy

Prezidentský vlak v Žiline: FOTO priamo z miesta

Prezidentský vlak zavítal na svojej ceste Českou a Slovenskou republikou aj do Žiliny. Pozrite si v akom pohodlí cestovali naši prezidenti.

Ilustračný obrázok k článku Prezidentský vlak v Žiline: FOTO priamo z miesta
19
Galéria
Foto: Daniel Stehlík / Zdroj: Cvak.sk/fb.com/cvakslovensko

Zaujíma vás ako cestovali naši bývali prezidenti? V pohodlí a luxuse alebo bojových podmienkach? Využite jedinečnú šancu a nadýchnite sa dobovej atmosféry cestovania vysokých štátnikov priamo v Žiline. Na železničnej stanici je od utorka 10. júla odstavený historický Prezidentský vlak. Pozrieť si ho môžete ešte v stredu 11. júla do 18.00 hodiny.

Na príchod špeciálneho Prezidentského vlaku čakali desiatky Žilinčanov. Prístupný je nielen z vonku, vidieť môžete aj jeho interiér, ktorý predstavoval podľa nášho čitateľa Milana Smetanu (45) na svoju dobu zrejme luxus. „Veľa ľudí v tom období asi nemalo tak zariadené byty. Hneď by som sa v ňom previezol, keby sa dalo. Je ale možné, že v dnešnej dobe by to každému nevyhovovalo,“ skonštatoval.

Fotogalériu z príchodu vlaku pre Žilinu24 zachytil objektívom Daniel Stehlík, ktorý zároveň uviedol, že najviac sa mu páčil samotný rušeň Anton. „Takisto aj celkový stav celej súpravy. Len na druhej strane bola škoda, že to nebolo viac spristupnené ľuďom a hlavne tam chýbali nejakí predstavitelia danej doby ako to bolo napríklad pri minuloročnom Legionárskom vlaku,“ uviedol autor fotografií Daniel Stehlík.

Pozrite si FOTO z miesta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM