Soňa Vanovčanová Šport

Premiérový Wings for Life World Run v Žiline: Mestom presvišťali bežci, FOTO

Sviatočný deň v Budatínskom parku patril športovo-charitatívnemu podujatiu Wings for Life World Run. Na štart sa postavilo 37 súťažiacich.

Ilustračný obrázok k článku Premiérový Wings for Life World Run v Žiline: Mestom presvišťali bežci, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Bežci po celom svete sa 6. mája 2018 postavili na štartovaciu čiaru a vyrazili na trať pretekov Wings for Life World Run. Ich cieľ bol jasný, nielenže si zabehli, ale aj podporili tých, ktorí bežať sami nemôžu. Bežecko-charitatívne podujatie si po prvýkrát na vlastných nohách vyskúšali aj bežci v Žiline. O priebehu poduajtia informovala hovorkyňa žilinskej radnice Barbora Zigová.

Na štart sa postavilo 23 bežcov a 14 bežkýň. „Súťažili na trati, ktorá smerovala zo Zámockého parku Budatínskeho hradu, po nábreží Váhu a späť, pričom jeden okruh meral 5,2 km. Namiesto cieľovej čiary bežali účastníci pred virtuálnym stíhacím autom prostredníctvom aplikácie v mobilných telefónoch,“ uviedla Zigová.

Začiatok behu bol presne o 13.00 hod. Virtuálne stíhacie auto vyrazilo 30 minút po štarte, rozbiehalo sa rýchlosťou 15 km/h a postupne zrýchľovalo, až kým nedobehlo posledného bežca na trati. „Stopercentný výťažok všetkých príspevkov a štartovných poplatkov ide priamo na projekty zaoberajúce sa výskumom miechy. Žilinským podujatím sme prispeli sumou takmer 500 eur a touto cestou by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí sa do tejto unikátnej akcie zapojili,“ povedal žilinský primátor Igor Choma.

Ambasádorom v Žiline bol bývalý reprezentant SR v maratóne Juraj Vitko, ktorého dostihlo auto po viac ako 23 km, čím skončil na celkovom štvrtom mieste. Podujatie Wings for Life World Run vzniklo v roku 2014 a do piateho ročníka sa mesto Žilina ako organizátor spolu s Považským múzeom zapojili po prvýkrát, v metropole severného Slovenska mali preteky svoju premiéru.

Výsledky troch najlepších mužov a žien

Muži:
1. Roman Chromek – 31,16 km
2. Samuel Balcár – 28,10 km
3. Boris Peško – 26,60 km

Ženy:
1. Ivona Hodasová – 15,34 km
2. Miroslava Gáborová – 14,51 km
3. Vierka Bysterská + Lucia Ďuranová – 14,30 km

Podujatie zorganizovalo Mesto Žilina a Považské múzeum v Žiline.
Poďakovanie patrí partnerom: Zelmix, Plzeňský Prazdroj, Žilinak, Radničné noviny, rádio Frontinus, TV Severka, Telka v meste, Žilina24

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM