Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Prekvapenie na Bulvári: Cyklistom spríjemnili cestu za povinnosťami, FOTO

Žilinských cyklistov čakalo na Bulvári ranné prekvapenie v podobe cykloraňajok. Mesto sa aj týmto spôsobom zapája do Európskeho týždňa mobility.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie na Bulvári: Cyklistom spríjemnili cestu za povinnosťami, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina

Európsky týždeň mobility odštartoval aj v Žiline. „Dnes čakalo žilinských cyklistov prechádzajúcich cez Bulvár príjemné prekvapenie v podobe chutných a zdravých cykloraňajok. Cykloraňajky sa pritom podávali v tomto roku už po tretíkrát, dnes sme nimi chceli v rámci Európskeho týždňa mobility opäť podporiť a zároveň aj odmeniť cyklistov, ktorí jazdia do práce alebo do školy na bicykli,“ uviedla hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

Ako ďalej pokračovala, Mesto bude v odmeňovaní Žilinčanov, ktorí využívajú alternatívnu formu prepravy, dnes pokračovať. „Pre cestujúcich MHD bude pripravená káva s koláčikom na zastávkach Hurbanova (pri ÚPSVaR) o 10.00 hod., Železničná stanica (pri VŠZP) o 13.00 hod. a Spanyolova o 15.00 hod.,“ dodala.

„Ďakujeme všetkým, ktorí využívajú alternatívne formy prepravy a aj takýmto spôsobom dávajú najavo, že im záleží na životnom prostredí a na znižovaní emisií v našom meste,“ uzavrela hovorkyňa.

Európsky týždeň mobility sa koná každý rok od 16. do 22. septembra. Táto kampaň nabáda európske mestá, aby zavádzali opatrenia zamerané na udržateľnú dopravu a má za cieľ spopularizovať verejnú dopravu ako alternatívu k individuálnej automobilovej preprave.

Žilina sa aj v roku 2018 zapája do týždňa mobility, ktorého aktuálnou hlavnou témou je „Kombinuj a choď“, teda kombinácia a integrácia dopravy. Počas celého týždňa bude pre Žilinčanov pripravených množstvo podujatí s cieľom zdôrazňovať výhody čistejších spôsobov dopravy.

Európsky týždeň mobility 2018 v Žiline odštartoval v sobotu 15. septembra na Dni otvorených dverí Dopravného podniku mesta Žiliny (DPMŽ), v MHD sa zadarmo odvezú zdarma všetci cestujúci bez výnimky v piatok 21. septembra.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM