Adela Fruckova Kultúra

Prehľadná pomôcka pri rozmýšľaní, ako stráviť víkend v Žiline: 10 akcií, ktoré odporúčame zažiť

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže našich 10 tipov na podujatia, ktoré odporúčame zažiť počas nastávajúceho víkendu. Žilinčania a spol., toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Prehľadná pomôcka pri rozmýšľaní, ako stráviť víkend v Žiline: 10 akcií, ktoré odporúčame zažiť
Foto: Adela Fruckova / Zdroj: Dnes24.sk

NENI PROBLEM TOUR – ŽILINA

26.2. o 12:00, Klub Kolečko

Majself s Grizzlym a Plexo s Mugisom, potešia svojich fanúšikov so sólo shows, ktoré zakončia špeciálnym vystúpením s najlepšími spoločnými skladbami. Nebude chýbať stánok s merchom, CD´s a autogramiáda spojená s fotením.

STANICA: RADIO IVO (ŽIVOT NEDOCENÍŠ)

26.2. o 19:00, Stanica Záriečie Žilina

Piatočný večer môžete prežiť aj netradične, Stanica si pre nás pripravila skutočnú špecialitu. Rozhlasovú hru tvorenú priamo pred očami diváka. Divadelno – zvuková improvizácia v podaní Petra Mareka (Midi Lidi), Johany Švarcovej (KAZETY) a Mariana Moštíka (LÁHOR/Soundsys­tem).

TÓLKŠOU!

26.02. o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Ak máte chuť v piatok na divadlo, navštívte hru, ktorá simuluje fiktívnu talkshow s názvom Posledný súd, v ktorej nie súdy ale diváci rozhodujú, kto je vinný za určitý zločin. Ide o groteskný pohľad do televízneho štúdia, kde sa naživo rozhoduje o živote človeka.

ENJOY FRIDAY

26.2. o 21:00, *enjoyclub

Kto sa chce v piatok v Žiline dobre zabaviť, dobre vie, že musí navštíviť *enjoyclub. Za pultom bude tentokrát Bidlo a Štaffo.

EDUARD KUKLÁČ: OSOBNÉ ÚZEMIA

26.02.16 – 11.03.16, Pusmínusnula Galéria

Obohaťte si svoj víkend príjemnou výstavou. Fotografický súbor „osobné územia“ je mapou. Na rozdiel od kartograficky zmenšeného obrazu skutočnosti tu neprebehlo generalizovanie zobrazenia reality, ale skôr manipulatívna koncentrácia na jeden, alebo viac atribútov (stôp zásahu) dokumentovaného teritória. Osobné územia sú mapami teritórií ľudských záujmov. Spôsob nazerania na obraz je tak viac čítaním máp ako insiderskou prechádzkou.

ZA VUNI KÁVY

26.02.16 – 27.03.16, Budatínsky hrad

Tento týždeň prebehla vernisáž, venovaná všetkým kávičkarom. Ak ste ju zmeškali- nevadí, navštívte výstavu o káve: čierna ako diabol, horúca ako peklo, čistá ako anjel a sladká ako láska. Charles Maurice de Talleyrand-Perigord; v spolupráci s Muzeom Beskyd Frýdek-Místek.

CESTOU NECESTOU

27.02.16 o 13:30–21:00, Stanica Záriečie

Celodenný maratón prednášok a prezentácií, v rámci ktorých budeme cestovať, spoznávať svet, rozprávať sa o zážitkoch na celý život a necháme sa inšpirovať cestovateľskými tipmi a trikmi. Michal Knitl odprezentuje život v komunitách v rôznych kútoch Európy, s Jankou Hromníkovou sa pozrieme do Peru a Bolívie a s učiteľmi-dobrovoľníkmi Luciou Filovou a Michaelom Kadom do Ugandy. Juraj Lukáš prešiel na bicykli naprieč štyrmi rumunskými pohoriami a Martina Novotová na starom rozbitom aute Arménsko.

SEXUÁLNA PERVERZITA V CHICAGU

26.02. o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Máme tip na okorenenie soboty: Kontroverzná, provokatívna a štipľavo-vtipná čierna komédia o tom, ako sa navzájom duševne a telesne mrzačíme. Šteklivá inscenácia hry Sexuálna perverzita v Chicagu v réžii Jána Štrbáka rozpráva o kvartete hrdinov, ktorí sa zábavou, sebavedomým jazykom a snahou vybočiť z normy bráni pred zlyhaním v láske.

ELECTRO SWING CITY

27.02. o 21:00, *enjoyclub

Pre milovníkov swingu máme dobrú správu a program na túto sobotu. V *enjoyclub-e si môžete vychutnať dobovú hudbu a nasávať z dobovej atmosféry.

PETER PAN

28.02. o 16:00, Bábkové divadlo Žilina

Potešte svoje ratolesti nedeľnou návštevou bábkového divadla. To si na nedeľu naplánovalo príbeh rozprávkovej postavičky Petra Pana, ktorú poznajú snáď všetky deti na celom svete.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM