Jozef Legéň Správy

Pozrite si VIZUALIZÁCIU: Takto bude vyzerať jedinečný diaľničný obchvat Žiliny

Spúšťa sa výstavba dlhoočakávaného diaľničného obchvatu Žiliny. Prinášame vám vizualizáciu, ako bude jedinečný úsek diaľnice D3 vyzerať. Dostavaná diaľnica preklenie priehradu a vzápätí povedie dvojkilometrovým tunelom...

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si VIZUALIZÁCIU: Takto bude vyzerať jedinečný diaľničný obchvat Žiliny
Zdroj: YouTube.com

V utorok sme vás informovali o podpise zmluvy medzi Národnou diaľničnou spoločnosťou a združením firiem, ktorým odštartovala dlhoočakávaná výstavba diaľničného obchvatu Žiliny. Úsek D3 chcú postaviť za tri roky a mal by výrazne odľahčiť doprave v našom meste.

Žilinský obchvat je jedinečnou stavbou. Dostavaná diaľnica preklenie priehradu a vzápätí povedie dvojkilometrovým tunelom. „Začiatok úseku je v priamom napojení na úsek D3 Hričovské Podhradie – Žilina, Strážov. Následne premosťuje estakádou Hričovskú priehradu a vchádza do tunela Považský Chlmec. Končí priamym napojením na nasledujúci úsek diaľnice D3. Vybudovaním tohto úseku diaľnice sa výrazne zlepší doprava v meste pod Dubňom,“ uvádzajú diaľničiari z NDS. Na záver však treba ešte dodať, že nadväzujúci úsek D3 Brodno – Kysucké Nové Mesto je zatiaľ v nedohľadne.

Pozrite si vo videogalérii, ako bude tento unikátny úsek diaľnice D3 vyzerať.

Takto bude vyzerať jedinečný diaľničný obchvat Žiliny
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM