Soňa Vanovčanová Krimi

Požiar v v Považskom Chlmci na FOTKÁCH: Desiatky hasičov v akcii!

Oheň, podľa správy hasičov, zachvátil halu obchodnej spoločnosti. Pozrite si to všetko na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v v Považskom Chlmci na FOTKÁCH: Desiatky hasičov v akcii!
13
Galéria
Zdroj: Záchranná brigáda HaZZ Žilina

V stredu 4. apríla vypukol požiar v mestskej časti Žilina – Považský Chlmec. Prvé informácie pre redakciu Žilina24 poskytla hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová.

Tá uviedla, že požiar vypukol okolo 21.00 hodiny. Zachvátil papierový materiál v hale a rozšíril sa na časť strechy, ktorá sa prepadla. Hasiči podľa hovorkyne požiar lokalizovali v priebehu hodiny a snažili sa ho zlikvidovať. Pri udalosti podľa Farkasovej zasahovalo 20 hasičov zo Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline.

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiarom bola zasiahnutá nakladacia rampa, obvodová stena a strešná konštrukcia budovy. Hasiči s použitím autonómnych dýchacích prístrojov uhasili lokálne ohniská v priestore nakladacej rampy a zrútenej poškodenej časti strešnej konštrukcie,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline Marek Panák.

Ako ďalej doplnil, hasiči za pomoci výškovej techniky skontrolovali stav strešného plášťa a za účelom vyhľadania skrytých ohnísk prekontrolovali priestory pomocou termovíznej kamery.

„Požiar bol zlikvidovaný do troch hodín od zahájenia zásahu. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb. Na mieste udalosti zasahovalo celkovo osemnásť profesionálnych hasičov so siedmimi kusmi hasičskej techniky. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania,“ uzavrel Marek Panák.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM