Michal Demjanovič Rôzne

Posledné dni prázdnin? TOP miesta v Žiline kam sa vybrať s deťmi

Zima je v plnom prúde, avšak prázdniny sa blížia ku koncu. Užite si s vašimi deťmi posledné dni tak, ako sa patrí!

Ilustračný obrázok k článku Posledné dni prázdnin? TOP miesta v Žiline kam sa vybrať s deťmi
46
Galéria
Zdroj: TASR

Tajná rozprávka

Jakub Folvarčný vám vyrozpráva „Tajnú rozprávku“ (o hadovi), ktorú nikto ju nepozná, ani vaša babička. Nikdy nebola v televízii a nenájdete ju v žiadnej knižke. Je to totiž tajná rozprávka! Vie ju porozprávať iba principál a deti mu s tým pomáhajú. Za odmenu im potom dovolí zapamätať si ju a rozprávať ju, až raz vyrastú, svojim deťom. Stane sa tak 7. 1. 2017 o 15:00 v Stanici Žilina-Záriečie.

Korčuľovanie na štadióne

Žilina ponúka možnosť využiť umelé klzisko, kde sa môžu vaše deti korčuľovať. Do nedele 8.1.2017, tak majú možnosť v novej hale od 14.00 –15.30 hod., 16.00 – 17.30 hod.

Vybláznite sa v bazéne

Deti milujú prázdniny a vodu. Ak im chcete pripomenúť veselú letnú zábavu pri vode, navštívte mestskú plaváreň alebo niektorý z blízkych aquaparkov. Keď sa drobcom zunuje spúšťanie sa na tobogánoch a šmýkačkách, mnohé aquaparky ponúkajú aj animačný program. Deťom môžete spestriť návštevu krytého kúpaliska saunou. Bude to pre nich zážitok a zároveň veľké plus pre zdravie.

Vyrazte na lyžovačku

Vaše ratolesti sa určite potešia aj dobrej lyžovačke. Lyžiarske podmienky sú na upravených zjazdovkách vďaka zimnému počasiu, ktoré so sebou prinieslo aj výdatnú snehovú nádielku, dobré až veľmi dobré. Nemuisíte ísť pritom ani ďaleko. Niekoľko veľmi kvalitných stredísk sa nachádza aj v blízkosti Žiliny.

Viac sa dozviete TU.

Bábkové divadlo

Perinbaba patrí medzi najznámejšie zimné rozprávky. Meno zázračnej babky, ktorá sa stará o sneh, na Slovensku doslova zľudovelo a používa sa pri každej poriadnej snehovej nádielke. Za jej popularitu môže najmä rovnomenný film Juraja Jakubiska, bez ktorého by sme si Vianoce nevedeli už ani predstaviť. Žilinská inscenácia podobne ako známa filmová verzia čerpá inšpiráciu zo slovenského folklóru a ľudových tradícií a 8. januára o 15:00 vám ju v Bábkovom divadle vyrozpráva Ľubomír Feldek.

Foto: ilustračné

Nádherné ZÁBERY zo silvestrovského výstupu
46
Galéria
Foto: Ján Spišiak / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM