Michal Demjanovič Krimi Krimi

Polícia: Žilinčan (17) kvôli peniazom napadol Ukrajinca, úder do tváre, kopance...

Žilinskí muži zákona informujú o prípade plnom násilia z našich ulíc. Pozrite, čo mladík napáchal a koľko mu hrozí!

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Žilinčan (17) kvôli peniazom napadol Ukrajinca, úder do tváre, kopance...
Zdroj: TASR

Žilinskí kriminalisti obvinili zo zločinu lúpeže 17-ročného mladíka, ktorý mal ešte v marci tohto roka zaútočiť na občana Ukrajiny a následne ho okradnúť. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Mladý Žilinčan podľa nej 12. marca v skorých ranných hodinách videl Ukrajinca vyberať finančnú hotovosť z bankomatu. Nasledoval ho a požiadal o cigaretu aj napriek tomu, že ho oslovený muž požiadal, aby od neho odišiel.

„Pred čerpacou stanicou na Ulici vysokoškolákov mladík počkal muža, kým vyšiel z predajne a požiadal ho o 10 eur. Následne na neho zaútočil, udrel ho do tváre. Keď napadnutý muž spadol na zem, kopal ho do oblasti tváre a hlavy, až kým nestratil vedomie,“ uviedla s tým, že útočník mu z vrecka nohavíc odcudzil peňaženku s hotovosťou 200 eur, platobné karty a osobné doklady.

Napadnutý muž utrpel po útoku zranenia, ktoré si vyžiadali liečenie približne 14 dní. Na obvineného mladíka podal vyšetrovateľ podnet na návrh na vzatie do väzby. „V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Nakoľko v danom prípade ide o mladistvého obvineného, trestná sadzba sa podľa zákona znižuje na polovicu,“ doplnila žilinská krajská policajná hovorkyňa.

Čítajte tiež:

Záťah žilinských colníkov: Aha, čo našli Rumunke v aute! FOTO

Veľká akcia žilinských mestských: Vieme, na čo sa zamerajú!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM