Soňa Vanovčanová Kultúra Správy

Pokoj ľuďom dobrej vôle: Poznáme čas aj interpretov predvianočného koncertu

Adventný čas sa kráti a ubúdajú aj dni do predvianočného koncertu. Tento rok bude program mimoriadne pestrý a sledovať ho budete môcť aj z týchto miest.

Ilustračný obrázok k článku Pokoj ľuďom dobrej vôle: Poznáme čas aj interpretov predvianočného koncertu
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

V Žiline od mikulášskeho predvečera cítiť úplnú adventnú atmosféru. Mikuláš rozsvietil vianočný strom na Mariánskom námestí, v Makovického dome prebieha výstava Čas vianočný a zájsť si môžete aj na mestské vianočné trhy.

To však nie je všetko, čo vás v Žiline počas predvianočných nálad čaká. Cez víkend sa môžete napríklad zastaviť v Novej synagóge na Malom vianočnom trhu a samozrejme podujatí bude do Vianoc omnoho viac. Jedným z podujatí, o ktorom sme sa nedávno zmienili, je predvianočný koncert Krajského kultúrneho strediska, ktorý sa tohto roku uskutoční pod názvom „Pokoj ľuďom dobrej vôle“.

Najnovšie informácie o termíne koncertu, jeho programe a novinkách v jeho organizácii nám poskytol riaditeľ Krajského kultúrneho strediska v Žiline Peter Ničík. Prvou zmenou, o ktorej sme už informovali, je miesto konania koncertu. No vieme už jeho presný čas.

„Koncert sa tohto roka uskutoční vo štvrtok 20. decembra o 17.30 h v Kostole sv. Barbory, Žilina (pri Konzervatóriu),“ uviedol Peter Ničík.

„Ďalšou zaujímavosťou, ktorá je zatiaľ v príprave je stream podujatia. Ten plánujeme robiť na obrazovke Telky v meste na Hlinkovom námestí a do sály Konzervatória. Ak príde toľko návštevníkov, že sa nepomestia do kostola, pohodlne prejdú 25 m do sály konzervatória, kde si pozrú priamy prenos. Samozrejme, priamy prenos sa bude dať pozrieť aj z domu na stránke youtube, ktorej názov zverejníme na web stránke Krajského kultúreho strediska v Žiline,“ uviedol riaditeľ KrKS Peter Ničík.

Na koncerte vystúpia:

  • Folklórna skupina Javorníček
  • Zbor starej hudby Arcus
  • Klub autentického folklóru Hojana
  • Detský folklórny súbor Stavbárik
  • Detský folklórny súbor Bukovinka
  • Komorný orchester P.V.
  • Martin Repáň z Terchovej
  • Daniel Pastirčák
  • Alžbeta Turčányiová z Guildhall School of Music and Drama v Londýne
  • Martin Mičian a ďalší

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM