Futbal

Pohár trpezlivosti pretiekol: Futbalistom Žiliny siahli na plat!

Futbalisti MŠK Žilina sa naposledy tešili z víťazstva pred vyše mesiacom, keď 25. septembra v stretnutí Slovnaft Cupu zdolali treťoligovú Nemšovú. V lige sa "šošonom" nedarí a po posledných neúspechoch sa v ich kuchyni muselo niečo zmeniť - mužstvo dostalo pokuty.

Ilustračný obrázok k článku Pohár trpezlivosti pretiekol: Futbalistom Žiliny siahli na plat!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Áno, pristúpili sme k tomuto nepopulárnemu opatreniu a udelili sme pokuty. Nie je to len na základe výsledkov, ale na základe prístupu a výkonov k jednotlivým stretnutiam. Postih sa týka všetkých hráčov, ale je diferencovaný. Hráči, ktorí najviac zahazardovali s našou dôverou, budú mať znížený základný plat až o 50 percent a ide o tých hráčov, ktorí dostávali najviac príležitostí, to znamená os tímu. Ale keďže sme tím, pokuta sa týka každého člena nášho mužstva,“ uviedol pre mskzilina.sk tréner Žiliny Adrián Guľa. „Zodpovednosť nie je len o veku, ale aj o líderstve. Finančný trest sme vnímali ako najkrajnejšie riešenie, ale keďže žiadny impulz nebol pre nás prínosom, dostali sme sa až k tomuto rozhodnutiu,“ do­dal.

V sobotu sa Žilina predstaví na pôde Nitry, ktorá spolu s DAC Dunajská Streda figuruje na chvoste tabuľky. „Musíme zdvihnúť hlavy a pokračovať v tvrdej tréningovej práci. Ja vidím, že na tréningu sú to úplne odlišní hráči a presne na tom chcem stavať. Hráči sa nesmú báť, musia hrať s rizikom, dovoliť si v situáciách jeden proti jednému a sami zacítia, že odvaha vedie k úspešnému výsledku.“ Žiline patrí po 15. kole Corgoň ligy až 10. priečka v tabuľke.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM