Soňa Vanovčanová Kultúra

Poďte sa cez víkend v Žiline zabaviť: Tipy na oddych v meste

Školský rok začal, a tak sa na zaslúžený oddych netešia len dospelí, ale aj naše ratolesti. Kam ich cez víkend vziať?

Ilustračný obrázok k článku Poďte sa cez víkend v Žiline zabaviť: Tipy na oddych v meste
Zdroj: TASR

Z Burianky do podkrovia paláca

Pondelok – piatok, 3. – 7. september, 10.00 hod. a 14.00 hod.

Prvý septembrový týždeň sa môžete v rámci kultúrneho leta zúčastniť exkluzívnej prehliadky, ktorá v sebe spája dve dominanty Žiliny. Návštevníci majú možnosť pokochať sa výhľadmi z Burianovej veže a následne si prezrieť krásnu expozíciu Bábky v podkroví Rosenfeldovho paláca postaveného v secesnom štýle. Kto bude mať chuť, môže si na záver otestovať nadobudnuté vedomosti v krátkom kvíze. Tešíme sa na vašu návštevu!

Objednať sa je potrebné emailom alebo telefonicky v Turistickej informačnej kancelárii Mesta Žilina, info@tikzilina.eu, tel.: 041/723 31 86

Z Burianky do Lorety

Pondelok – piatok, 3. – 7. september, o 16.00 hod., 10.00 a 14.00 hod.

V septembri budete mať možnosť prechádzať z jedného storočia do druhého prostredníctvom komentovaných prehliadok našich pamiatok. Navštívite zvonicu zo začiatku 16. storočia, kde sa dozviete veľa zaujímavostí o lúpežných rytieroch alebo o živote v stredovekej Žiline. Sprievodkyňa Vám otvorí dvere Loretánskej kaplnky pristavenej do barokového Kostola sv. Barbory, kde získate vedomosti o Loretánskom kulte Panny Márie.

Objednať sa je potrebné emailom alebo telefonicky v Turistickej informačnej kancelárii Mesta Žilina, info@tikzilina.eu, tel.: 041/723 31 86.

Sever proti Juhu

Štvrtok a piatok, 6. – 7. september, Námestie A. Hlinku

Žilinčania sa bavia futbalom aj na piesku. Mesto Žilina pozýva na tradičný futbalový turnaj Sever proti Juhu alebo Žilinčania sa bavia futbalom, ktorý sa uskutoční na Námestí Andreja Hlinku v Žiline. Každé mužstvo odohrá jeden zápas, ktorý bude v dĺžke cca 30 minút.

Cestovateľské kino: Divoká južná Afrika

Nedeľa, 9. septembra, o 19:00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Máte pocit, ze už ste zažili všetko? Stačí sa vydať do Afriky na vlastnú päsť a Afričania vás presvedčia, že to ani zďaleka nie je pravda.

Príďte si vypočuť rozprávanie o jednom výlete za hranice bežných dní a uvidíte jedny z najúžasnejších vodopádov sveta, pokazí sa nám lokomotíva, benzín „dojde“ rovno pred policajnou kontrolou a ilegálne vstúpime aj do nemenovanej africkej krajiny, kde nás budú chcieť „zabásnuť“. Jednoducho luxusná, pokojná a pohodová dovolenka na čiernom kontinente.

Uvádzajú Pavol Kabát a Jozef Vikarský.

Community Run

Piatok, 7. septembra, od 15.00 hod., “atletický štadión” ZŠ Martinská

Atletická akadémia Žilina organizuje pre všetkých nadšencov behu športovo-kultúrnu udalosť s názvom Community Run Žilina, ktorá je určená pre veľkých aj malých bežcov. Ide o beh kde si deti, teenageri a dospelí, amatérski, ale aj profesionálni športovci zmerajú svoje sily.

Počas podujatia bude pripravený program ako detské atletické disciplíny pre všetky vek. kategórie detí, oficiálne otvorenie behu herečky a režisérky Moniky Haasovej (Bambuľka, Krok do tmy) ktorá je aj ambasadorkou behu.

Snko na skalách 2018

Streda – Nedeľa, 5. septembra od 17:30 – do 9. septembra – 23:00 hod., Kemp Slnečné skaly a Mestský úrad Žilina

Na krásnom mieste, v lone prírody, uvidíte outdoorové aktivity každého druhu, od horolezectva cez lyžovanie či paragliding. Podujatie bude prebiehať aj v priestoroch Mestského úradu v Žiline. Na festivale Vám športovci odhalia zákulisie zo svojho športového sveta a dozviete sa aj zaujímavosti z ochrany prírody.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM