Šport

Pod Dubňom zažijeme galavečer thajského boxu: Tomi Kid si to rozdá s olympijským medailistom

Nadchádzajúca sobota bude v Žiline patriť bojovému športu. Na galavečeri thajského boxu uvidia diváci aj zaujímavý súboj, v ktorom na seba narazia slovenský profi boxer Tomi Kid a bronzový olympijský medailista Zoltán Béres prezývaný "Babyface".

Ilustračný obrázok k článku Pod Dubňom zažijeme galavečer thajského boxu: Tomi Kid si to rozdá s olympijským medailistom

Slovenský profesionálny boxer Tomi Kid Kovács už pozná meno svojho najbližšieho súpera, ktorým bude bronzový olympijský medailista Maďar Zoltán Béres prezývaný „Babyface“. K pästiarskemu súboju v ťažkej váhe dôjde v sobotu pri príležitosti akcie Galavečer thajského boxu v žilinskej DOXXBET Aréne.

Béres má v súčasnosti na konte takmer stovku zápasov v profiringu, takže skúsenosti mu iste chýbať nebudú. Jeho štatistika je 44 víťazstiev, z toho 17 K.O., 49 prehier a 3 remízy. V prostredí profesionálneho ringu sa pohybuje od roku 1998 a jeho pýchou je bronzová medaila z olympiády v Barcelone 1992, ktorú vybojoval v poloťažkej váhe. V amatérskom ringu má za sebou viac ako 300 zápasov.

„Môj debut v ťažkej váhe a súperove skúsenosti budú pre mňa výzvou. Ja však staviam na svoju rýchlosť, v ktorej budem mať výhodu. Mám pred ním rešpekt, ale jednoznačne si verím a chcem víťazstvo,“ uviedol Tomi Kid Kovács, ktorého súboj s Béresom je vypísaný na šesť kôl a v galaprograme bude ako piaty v poradí.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM