Igor Petrík Správy

Po desaťročiach látania má prísť na veľké kroky: Dobré správy pre dve žilinské sídliská

Obyvatelia Hlín a Vlčiniec sa už o rok majú dočkať opravy chodníkov. Niektorí poslanci za Vlčince sa boli osobne pozrieť, ako to na sídlisku vyzerá. Zo zozbieraných údajov pripraví mesto projektovú dokumentáciu.

Ilustračný obrázok k článku Po desaťročiach látania má prísť na veľké kroky: Dobré správy pre dve žilinské sídliská
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Žilina plánuje v budúcom roku začať s opravami chodníkov. „Všetko sa však odvíja od finančných možností mesta, o čom budú v konečnom dôsledku rozhodovať poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline. Opravy chodníkov mesto plánuje začať v budúcom roku. Najprv by sa mali vykonať na sídlisku Hliny a následne, ak budú financie, na sídlisku Vlčince,“ informoval Pavol Čorba, hovorca mesta.

„Verím, že aj ostatní poslanci mestského zastupiteľstva sa k tejto otázke postavia zodpovedne a budú podporovať návrh mesta a úpravu rozpočtu tak, aby bolo možné investovať do týchto opráv,“ povedal Patrik Groma, prvý zástupca primátora mesta Žilina.

Pavol Čorba doplnil, že v piatok 24. apríla sa niektorí poslanci za Vlčince, Iveta Martinková, Jana Filipová, Štefan Zelník, Patrik Groma spolu s pracovníkomi z odboru dopravy, životného prostredia, architektúry a investičného odboru mesta Žiliny priamo na Vlčinciach 4 a Vlčinciach 1 oboznámili so stavom chodníkov. Na základe zozbieraných údajov mesto pripraví projektovú dokumentáciu na opravu chodníkov.

„Občania sa právom sťažujú. Je jednoznačné, že po niekoľkých desaťročiach, kedy sa chodníky len sem tam látali, je potrebné urobiť radikálne kroky," povedala mestská poslankyňa za Vlčince Iveta Martinková a dodala, že obhliadky budú pokračovať na ostatných častiach sídliska v 19-tom a 20-tom týždni.

Foto: Iveta Martinková/mesto Žilina

Obhliadky chodníkov sa zúčastnili aj niektorí poslanci
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM