han Krimi

Plamene zachvátili les pri Žiline: V akcii bolo vyše štyridsať hasičov! FOTO

Niečo viac ako štyri desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov zasahovali pri požiari medzi mestskou časťou Žiliny - Trnové a obcou Rosina.

Ilustračný obrázok k článku Plamene zachvátili les pri Žiline: V akcii bolo vyše štyridsať hasičov! FOTO
5
Galéria

„Po príchode na miesto bolo zistené, že požiar zachvátil lesnú mladinu, pričom zasiahol plochu o rozlohe 1000 × 700 metrov,“ Informovala Katarína Križanová z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).Križanová.

Podvečer sa na mieste nachádzali profesionálni hasiči zo Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia dobrovoľného hasičského zboru obcí Trnové, Rosina, Lietavská Lúčka a Višňové. „Požiar sa momentálne snažia dostať pod kontrolu. Zasahujúcim hasičom prácu komplikuje silný vietor,“ hlásila počas zásahu Križanová.

Po niekoľkých desiatkach minút sa hasičom podarilo lokalizovať požiar lesnej mladiny. Následne sa hasiči podujali na likvidačné práce na ploche s rozlohou približne 500 krát 200 metrov.

Udalosti na Slovensku

AKTUALIZÁCIA ‼️ - 19.50 hod. Lokalizácia požiaru lesnej mladiny, zasahujú štyri desiatky hasičov 🔥👨‍🚒 Hasičom sa požiar...

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Wednesday, April 28, 2021
Do akcie bolo privolaných množstvo hasičov
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM