Jozef Legéň Iné športy

Peter Sagan si upevnil pozíciu lídra: Finišoval medzi najlepšími

Slovenský cyklista v šiestej etape na pretekoch Okolo Švajčiarska opäť finišoval medzi najlepšími. Vo štvrtkovej 6. etape na pretekoch Okolo Švajčiarska obsadil piate miesto.

Ilustračný obrázok k článku Peter Sagan si upevnil pozíciu lídra: Finišoval medzi najlepšími
Zdroj: TASR

Triumfoval domáci jazdec z tímu RadioShack Leopard Grégory Rast pred Austrálčanom Mathewom Haymanom a Rusom Alexandrom Kolobňovom, obaja za Rastom zaostali o 25 sekúnd. Štvrtý skončil s odstupom 28 sekúnd Nemec Bert Grabsch.

Sagan priviedol do cieľa pelotón, za víťazom však hlavná skupina zaostala až o 10:43 min, Petra Velitsa klasifikovali na 40. mieste.

„Dnes odišla skupinka štyroch jazdcov, ktorá si udržala desaťminútový náskok až do cieľa. Dva dni ťahal vpredu náš tím Cannondale a dnes sa k nám nikto nechcel pridať, ba BMC nechalo unikajúcich jazdcov odísť. V závere som išiel do špurtu, aby som získal dôležité body a upevnil si prvú pozíciu v bodovacej súťaži. Z tohto pohľadu som rád, že som zvýšil náskok pred Francúzom Demarem. Dnes boli aj pády, počas etapy dosť veľké teplo, ale cítim sa v pohode,“ sprostredkoval slová Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Na čele celkového poradia pretekov sa nič nezmenilo, vedie Švajčiar Mathias Frank pred Čechom Romanom Kreuzigerom a Ruiom Albertom Fariom da Costom z Portugalska. Peter Velits je aj naďalej na 23. pozícii, Peter Sagan figuruje na 40. mieste.

V piatok je na programe 7. etapa, ktorá povedie z Meilenu do La Punt (206 km).

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM