Soňa Vanovčanová Správy Komunálne voľby

Peter Fiabáne (55), nový primátor Žiliny: TOTO urobím ako prvé!

Post primátora nášho mesta po novom zaujme Peter Fiabáne (NEKA). Čítajte o jeho najbližších plánoch.

Ilustračný obrázok k článku Peter Fiabáne (55), nový primátor Žiliny: TOTO urobím ako prvé!
Zdroj: TASR

Komunálne voľby sú za nami. Podľa oficiálnych výsledkov na poste primátora nastala zmena. S počtom 13 876 (48,1 percenta), z celkovo 28 872 platných hlasov pre voľby starostu, bude novým primátorom mesta Peter Fiabáne. Volebná účasť v Žiline dosiahla úroveň 41,30 percenta. Fiabáne porazil vo voľbách Patrika Gromu, ktorý získal 7 142 platných hlasov.

Ako pre náš web hneď na úvod prezradil, taký veľký volebný rozdiel nečakal. „My sme boli presvedčení o tesnom výsledku,“ uviedol. Vo svojom vyjadrení na facebookovom profile poďakoval Žilinčanom za prejavenú dôveru a vyjadril vieru v posun Žiliny o riadny kus dopredu. Čo chce však urobiť ako prvé po nástupe do úradu?

„Úplne zásadná vec, ktorú začínam riešiť je, aby poslanecký zbor fungoval inak ako posledné štyri roky, to znamená, aby sme sa v nasledujúcom období neutápali v zbytočných šarvátkach. Urobím všetko preto, aby sme našli spoločnú reč, spoločný program, spoločné riešenia. Je to pre mňa kľúčová úloha,“ uviedol pre Žilinu24 Peter Fiabáne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM