Správy

Parkovisko pri divadle zrekonštruovali: Na prvý pohľad nič zvláštne, ale ďalší plán mnohým vyrazí dych

Nie len návštevníkov žilinského divadla určite poteší správa o rekonštrukcii jeho dvora. Zaujímavé sú aj plány, ako chce časom Mestské divadlo Žilina s týmto priestorom naložiť.

Ilustračný obrázok k článku Parkovisko pri divadle zrekonštruovali: Na prvý pohľad nič zvláštne, ale ďalší plán mnohým vyrazí dych
Zdroj: Dnes24.sk

Dvor Mestského divadla Žilina, ktorý divadlo využíva aj ako parkovisko, bol na konci divadelnej sezóny 2014/2015 v dezolátnom stave. Počas letných prázdnin prebehla jeho rekonštrukcia, divadlo vybudovalo nové parkovisko aj vďaka dohode so sponzorom a tiež z vlastných finančných zdrojov.

„Nefunkčné kanály, popraskaný asfaltový koberec a zlé vyspádovanie, v ktorom sa v zime zdržiavala zamŕzajúca voda, boli z prevádzkového a bezpečnostného hľadiska nevyhovujúce,“ priblížil Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina: „Z dvora divadlo odviezlo 117 ton stavebnej sute. Starý asfaltový koberec nahradila nová zámková dlažba. Z celkovej ceny kompletnej rekonštrukcie v hodnote takmer 36-tisíc eur, žilinské divadlo uhradí len odvoz a spracovanie sute. Aj na túto sumu, ktorá neprevýšila 2 000 eur, divadlo získalo výraznú zľavu,“ doplnil.

Ako dodal, momentálne slúži divadelný dvor prevažne ako parkovisko, ale časom plánuje divadlo tento priestor otvoriť aj pre Žilinčanov a vybudovať tam open-air javisko. „Diváci tak budú môcť nahliadnuť za „veľkú plechovú bránu“ a zažiť predstavenia a koncerty pod holým nebom,“ uzavrel hovorca.

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM