Kultúra

Októbrové lákadlá v Žiline a okolí: TOP akcie, ktoré sa oplatí zažiť

Píšte už teraz do kalendárov, na čo sa tešiť. Vybrali sme niekoľko zaujímavých tipov, kam počas októbra v Žiline a blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Októbrové lákadlá v Žiline a okolí: TOP akcie, ktoré sa oplatí zažiť
Zdroj: TASR

Žilinský kapustný deň

  • Mariánske námestie- 4.10, od 12.00– 18.00 hod.

Podujatie vyšlo z iniciatívy spolku slovenských žien v Žiline, ktoré sa vo svojej činnosti zameriavajú na uchovávanie a odovzdávanie tradičných zručností a ľudových zvykov. Kapustový deň spája ochutnávku kapustových jedál s bohatým kultúrnym programom.

Kartová hra Bridž

  • Krajská knižnica v Žiline- 3.10, vždy vo štvrtok o 15.00 hod.

Bridž bude súčasťou klubových spoločenských hier, ktorá rozvíja tvorivé myslenie, cibrí pamäť, ale predovšetkým poskytuje hráčom zábavu.

Improliga SKeCZ

  • Mestské divadlo Žilina – ŠTÚDIO- 4.10.2019 o 20:0­0 hod.

Súťaž v divadelnej improvizácii. Duel najlepších slovenských a českých improvizátorov.

Beer Fest

  • Poštová 1, Vlčince- 4. a 5. október, od 14.00 hod.

    Festival remeselného piva BEER FEST.

Rafani: O nevyvrátiteľnosti v zemi za obzorom – Narcis

  • Nová synagóga- od 4. 10. 2019 18.00 do 1. 12. 2019

Výstavný projekt skupiny Rafani je určený pre naše spoločenské a politické reálie. Je mnohovýznamovou vizuálnou správou o súčasnom dianí.

Známy a nepoznaný Peking

  • Krajská knižnica v Žiline- 7. 10. 2019 o 16.00 hod

Vernisáž výstavy fotografií cestovateľa Petra Čaplického pod názvom Známy a nepoznaný Peking, ktorá bude spojená s besedou o hlavnom meste Číny. Podujatie je ďalším zo série štyroch besied a výstav jedného autora -cestovateľa, fotografa a milovníka Číny, Petra Čaplického, ktorý fotografiami vzdáva hold krásam tejto krajiny a životu jednoduchých ľudí.

Žilina Voce Magna

  • Dom umenia Fatra- 10.-12. októbra

Už 10. ročník medzinárodného festivalu zborového umenia Žilina Voce Magna privíta opäť zbory z celého sveta. Predstavia sa účinkujúci zo Slovenska, Česka, Chorvátska, Maďarska a Poľska. Súčasťou Žilina Voce Magna 2019 bude aj tretí ročník súťažnej časti, hlavným organizátorom je Miešaný zbor Žilina, OZ.

Rodinná sobota- Divadlo na hojdačke/ Čert slúži

  • Rosenfeldov palác- 19.10.2019 / o 17:00 hod

Táto rozprávka je o nezbednom čertovi, ktorý chudobnému drevorubačovi ukradne posledný kúsok jedla. Lucifer ho za to zo škodoradosti pošle na celý rok tomu človeku slúžiť. Predstavenie je určené divákom do 10 rokov.

Jesenné jazzové dni v Žiline

  • Mestské divadlo v Žiline- 26. október, od 19.00 hod.

Medzinárodný festival Jesenné jazzové dni v Žiline 2019 šesť rokov vystupoval pod názvom Brati-slavské jazzové dni v Žiline. Od roku 2019 pokračuje ako autonómny festival s novou dramaturgiou a programovou štruktúrou. Festival začína vo štvrtok 24. októbra vo Ville Nečas v Žiline. Pokračuje v sobotu 26. októbra v Mestskom divadle Žiline hlavným programom v štýle alternatívneho jazzu bez žánrových hraníc.

Hory a mesto Žilina

  • Nová synagóga + Rosenfeldov palác, piatok – nedeľa 25. – 27. 10. 2019

Tematické filmové bloky doplní viacero celovečerných dokumentov, dychberúci Dawn Wall o voľnom preleze zdanlivo nezdolateľnej, takmer tisíc metrov vysokej steny v Yosemitoch alebo Prvá plavba sledujúca snahu Laury Dekker stať sa najmladšou osobou na svete, ktorá sama obopláva svet. Hlavnými hosťami festivalu sú český horolezec svetového formáru Marek Holeček a dvojica Jožo Krištoffy a Ondro Húserka, ktorí sa podelia o zážitky z výstupu na horu Cerro Torre v Patagónii.

Foto ilustračné.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM