Futbal

Víkendový futbal mladých: Starší dorast potešil jasným víťazstvom v Prešove

Jarná časť futbalovej sezóny 2014/ 2015 naplno beží aj pre mládežnícke tímy MFK Ružomberok. Ponúkame vám výsledkový servis a fotogalériu zo zápasov mladších žiakov U13 a U12 s Košicami.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový futbal mladých: Starší dorast potešil jasným víťazstvom v Prešove
Zdroj: Dnes24.sk

I. liga starší dorast (U19)

1. FC Tatran Prešov – MFK Ružomberok 0:4 (0:2)

Góly: Laco, Čurma, Chromek, Dubec

Viliam Hýravý (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Predviedli sme veľmi dobrý kolektívny výkon so zaslúženým víťazstvom, lebo sme už dokázali premeniť gólové príležitosti."

I. liga starší žiaci – nadstavbová časť (U15)

MFK Košice – MFK Ružomberok 0:2 (0:0)

Góly: Hrdina, Filek

Ivan Hvolka (tréner MFK Ružomberok U15): ,,Zápas ovplyvnil silný vietor, pri ktorom sa obom družstvám ťažko kombinovalo. Aj keď sme zvíťazili a boli sme lepší vo všetkých atribútoch hry, stálo pri nás aj šťastie. Súper z rýlych protiútokov nastrelil tyčku, brvno a pri chybách v defenzíve nás podržal brankár Ivo Krajčírik. Až v druhom polčase, keď sme hrali s vetrom, sme Jarkom Hrdinom a Adamom Filekom strelili z ďiaľky dva pekné góly. V hre nám viazne kombinácia v strede poľa a máme málo sebavedomia v hre jeden na jedného, hlavne v krídelných priestoroch a dôraz v zakončovaní. Aj keď sme mali po celý zápas územnú prevahu, nebola to naša najlepšia hra. S hrou nie som celkom spokojný, s výsledkom áno."

I. liga starší žiaci – nadstavbová časť (U14)

MFK Košice – MFK Ružomberok 1:0 (0:0)

Mojmír Šrobár (tréner MFK Ružomberok U14): ,,Zápas sa nám po hernej stránke nevydaril. Keď bolo potrebné zrýchliť hru prihrávkou, hráči volili individuálne riešenie, ktoré im absolútne nevychádzalo. Nevedeli sme sa dostať do herného rytmu a s pribúdajúcim časom sa snáď prejavila aj únava, keď sme v predchádzajúci deň odohrali školský turnaj. A tak sme nielenže neskórovali, ale dovolili súperovi z ojedinelej šance streliť jediný gól zápasu. Nie sme spokojní s výsledkom, ale hlavne s predvedenou­ hrou."

I. liga mladší žiaci – nadstavbová časť (U13)

MFK Ružomberok – MFK Košice 5:1 (3:1) – fotogaléria

Góly RK: Slosarčík 2, Matoš, Maslo, Jarotta

Oto Omasta (tréner MFK Ružomberok U13): ,,Hral sa vyrovnaný zápas s kvalitným súperom. V prvom polčase boli hostia lepší, kombinačnejší. V druhom polčase sme pridali na obrátkach, začali viac kombinovať a dostávať súpera pod tlak, čo bolo v konečnom výsledku rozhodujúce."

I. liga mladší žiaci – nadstavbová časť (U12)

MFK Ružomberok – MFK Košice 3:4 (1:4) – fotogaléria

Góly RK: Tutura, Záhradník, Vrábeľ

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U12): ,,Chlapci pristúpili k zápasu zodpovedne. Zápas bol veľmi dobrý. Tri góly sme dostali po hrubých chybách našich brankárov. Chlapcov môžem pochváliť za niektoré pekné akcie v útočnej fáze. V druhom polčase sme súpera nepustili do ničoho, ale keď nepremeníte čisté šance, nemôžete vyhrať zápas."

U9 odohrala v Superlige päť stretnutí

Prípravka U9 odohrala v Trnave päť zápasov na podujatí, kde sa neurčuje konečné poradie.

  • MFK Ružomberok – MFK Dolný Kubín 5:5
  • MFK Ružomberok – AS Trenčín 2:8
  • MFK Ružomberok – FC Spartak Trnava 7:11
  • MFK Ružomberok – FK Senica 15:2
  • MFK Ružomberok – FC Nitra 15:8

MFK Ružomberok U9: Škvarek, Čieško, Valient, Dittrych, Haluška, Klíma, Holubčík, Frolo, Sidor, Janovec, Rázga, Martin Mrva, Jakub Mrva, Peter Makovický

Ľuboš Chovan (tréner MFK Ružomberok U9): ,,Využitie lepších klimatických podmienok a možnosť hrať na prírodnej tráve napriek problémom s adaptáciou, čo nám robilo problémy v úvodných stretnutiach, hodnotíme celkovo veľmi pozitívne. Na turnaje Superligy bez tlaku na výsledok, umiestnenie a bez štartovného si už chlapci zvykli a mohli sa dosýta baviť futbalom."

Zdroj: mfkruzomberok.sk; foto: Peter Graf;

Futbal mladých MFK - Košice
21
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM